Възраждане иска мандат за правителство без ГЕРБ и ДПС

Ако президентът даде третия мандат на "Възраждане", бихме отишли на разговори с тях, коментира Тошко Йорданов от ИТН

OFFNews 23 юни 2024 в 14:04 1731 6

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов поиска третия мандат за съставяне на кабинет

Снимка БГНЕС/архив

Костадинов готов за кабинет без ГЕРБ и ДПС

След ИТН и Възраждане поиска третия мандат, за да се състави правителство от всички партии в НС без ГЕРБ и ДПС. 

Те имат 115 гласа, останалите имаме 125, обясни лидерът на Възраждане Костадин Костадинов по БНР. Ако третият мандат за съставяне за правителство отиде при „Възраждане“, партията ще започне разговори за формиране на общо правителство с "Продължаваме промяната - Демократична България", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Величие", коментира той.

"Да, ние имаме различия, но, слава богу, те са на идейна, в повечето случаи външнополитическа основа, което означава, че когато са намесени идеи, принципи и идеали, там може много лесно да се намери арбитър, защото арбитърът е българският народ. Провеждаме референдуми за еврото, за НАТО. В този случай решението на българския народ е вече максимално легитимната форма, с която се подпечатва от тук насетне бъдещето на България", уточни той и добави, че премиерът на подобно правителство би трябвало да е консенсусна фигура, приемлива за всички. 

Според него, ако не се случи правителство с първия мандат - на ГЕРБ, вариантите са два - "или кабинет с мандата на "Възраждане", или нови избори". 

Утре стартират консултациите при президента с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Ако президентът Румен Радев даде третия мандат за съставяне на правителство на "Възраждане", бихме отишли на разговори с тях, коментира Тошко Йорданов от ИТН. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    310

    6

    Telluris Malus

    24.06 2024 в 03:10

    Много показателно отношение. Копейкин счита, че макар да имат някакви различия с ПП, те не са фундаментални и биха могли да бъдат преодолени. Не бих се изненадан ако се окаже прав. Путинисти и маоисти могат да намерят общ език. Жужи и Мечо Пух го доказаха нееднократно. Още повече, че ПП вече бяха в коалиция с русофилите от БСП.

    2104

    5

    Mateevk

    23.06 2024 в 16:18

    Тоя не с всичкия си и нас иска да ни направи луди. Ценностите, идеите, принципите са в основата на всичко. С тях компромиси не могат да се правят. За Копейкин е точно обратното - ценностните различия са дребни детайли, които ще отстраним някак. И тук не става дума дори за различия , а за пълна несъвместимост - ценностна, идейна, принципна.

    3724

    4

    GB

    23.06 2024 в 16:15

    С тези бъдещето със сигурност ще е "светло" като преди

    60

    3

    Far Rider

    23.06 2024 в 15:38

    Може да звучи странно, но е напълно възможно. Няма пречка да се направи правителство без ГЕБР и ДПС. А после референдумите за излизане от ЕС,НАТО. И присъединяване към РФ. Светло бъдеще очаква Задунайская губерния.

    628

    2

    user4eto

    23.06 2024 в 15:17

    Махайте снимката на тоя измикяр национален предател от първа страница!

    -400

    1

    781000

    23.06 2024 в 14:48

    Ами да, нека потърсят ПП, те само с тях не са правили коалиция още.
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16