''Възраждане'' и ''Величие'' се скараха заради Анна Александрова от ГЕРБ

Кристина Минчева 21 юни 2024 в 10:24 4463 1

Пленарна зала

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Тошко Йорданов в пленарна зала

Депутатите гласуваха за съставяне на временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание с 14 членове - по двама от всяка парламентарна група, и един председател.  

Членовете на временната комисия от ГЕРБ-СДС са Анна Александрова и Христо Гаджев. Хамид Хамид и Ертен Анисова ще представляват ДПС. От ПП-ДБ номинираха Надежда Йорданова и Стою Стоев, а от "Възраждане"- Петър Петров и Цвета Рангелова. БСП изпраща в комисията Иван Иванов и Мая Димитрова, ИТН- Павела Митова и Станислав Богдански, а "Величие"- Юлияна Матеева и Виктория Василева. 

За председател на временна комисия за изработване на правилника депутатите избраха Анна Александрова от ГЕРБ със 129 гласа "за", 46 "против" и 52 "въздържали се". 

Освен от ГЕРБ и ДПС за Анна Александрова гласуваха и 13-те народни представители от "Величие", което предизвика размяната на остри реплики между "Възраждане" и "Величие". 

Цончо Ганев от партията на Костадинов обвини новата парламентарна група, че са "проект, който днес го има утре го няма" и "секта", която "Възраждане" не иска в парламента. Виктория Василева от "Величие" излезе на трибуната и защити партията си като обвини Цончо Ганев в лъжа. 

Номинирана за председател на комисията беше и Цвета Рангелова от "Възраждане", но за нея гласуваха само собствената ѝ партия и депутатите от ИТН. Така тя получи 57 гласа "за", 56 "против" и 52 "въздържали се".

  Кристина Минчева

  Кристина Минчева е завършила журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от вътрешна и международна политика, по-специално от процесите в Близкия изток. Занимават я и теми, свързани с борбата с дезинформацията и фалшивите новини, човешките права и бежанците.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите