Вътрешното министерство предлага заплатата на главния секретар да се увеличи с още 44%

Рени Петрова 15 август 2022 в 15:33 2460 2

мвр

Снимка mvr.bg

Министерството на вътрешните работи

Министерството на вътрешните работи публикува за обществено обсъждане проект за изменение на наредбата, с която се увеличават заплатите на главния секретар на МВР и на неговия заместник. 

От проекта става ясно, че служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага възнаграждението на главния секретар да се увеличи с още 43,8%. Предвидено е заплатата му, както и тази на неговия заместник, да стана съответно 5400 лв. и 4876 лева след обнародването на наредбата в Държавен вестник. 

На 5 август бяха обнародвани новите заплати в структурите на МВР, които са повишени с 20%. Приетите промени влизат в сила със задна дата - от 1 юли, като проверка в Държавен вестник показа, че след промените главният секретар е получавал 3752 лв., а неговият заместник - 3388 лева. Преди 1 юли за тези длъжности възнагражденията са били 3000 лв. и 2710 лв. 

В мотивите в сегашното предложение от страна на Демерджиев е записано, че повишението се налага "в резултат на извършен анализ на основните заплати на висшето професионално ръководство на Министерството на вътрешните работи".

Срокът на общественото обсъждане е съкратен на 14-дневен с оглед "своевременното определяне на новите размери" на основните месечни възнаграждения за длъжности - до 28 август. 

Така главният секретар на МВР и неговият заместник ще бъдат с увеличени два пъти заплати само за месец.

Увеличението на заплатите в структурите на вътрешното министерство дойде след протести на синдикатите в него заради обещанието на бившия вътрешен министър, че повишение ще има след направени реформи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

15.08 2022 в 15:49

а резултати? на какво отгоре вдигане