Василев: Ще трябва да се управлява в коалиция, освен ляво и дясно има център - това сме ние

"Призоваваме всички, които вярват на нас, да вярват и на Румен Радев"

Ружа Райчева 01 октомври 2021 в 21:55 5659 1

Снимка Стопкадър БНТ

На всички е ясно, че ще трябва да се управлява в коалиция. Освен ляво и дясно, има център, това сме ние, заяви бившият финансов министър и един от лидерите на "Промяната продължава" Асен Василев по БНТ.

"Не смятаме, че трябва да се пипат данъците. Нито да се увеличават, нито намаляват. Това са десни принципи. Но събраните пари трябва да отидат там, където ще осигурят равен старт на хората. Това са леви принципи", каза Василев.

Според него в "Промяната продължава" имат по-центристки виждания и търсят да намерят баланс между икономическата отговорност, ниските данъци и възможността да се инвестира в здравеопазване, и образование.

По думите му към края на септември, благодарение на тази политика в служебното правителство, в бюджета има 1 милиард и 70 милиона лева в излишък.

Асен Василев е категоричен, че новата партия, оглавена от него и бившия икономически министър Кирил Петков, не е скарана с никого.

"Избиратели имат глави на раменете и сами правят избор. Те не са глави добитък, които ние ще преразпределяме помежду си", коментира той.

Василев констатира, че единствената разделителна линия, която ПП чертае е по повод спиране на кражбите в управлението:

"Ако не спрем кражбите, няма да има пари за нищо. Трябва да има ясно съгласие, че това за нас е задължително условие".

Той призова всички, които вярват на "Промяната продължава" да вярват и на Румен Радев, който се е кандидатирал за втори мандат като президент:

"Г-н Радев ни даде възможност да работим както виждаме за добре, независимо и без натиск. Той застана зад антикорупционната ни задача, благодарение на която има средства за всичко, без да се увеличават дефицитите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови