Василев и Добрев пеели заедно в хор, Габриел играела танци в ''Чебурашка''

OFFNews 24 май 2023 в 10:21 5051 2

Асен Василев и Делян Добрев

Снимка БГНЕС

Асен Василев и Делян Добрев

"Асен и Делян Добрев са от различни партии, но това нямаше никакво значение в онези времена, защото много често те пееха рамо до рамо в хора. Не съм смятала, че ще тръгнат да се занимават с политика, но винаги съм мислела, че те ще се стараят да се представят където и да е по най-добрия начин. Бяха съвестни, старателни, отговорни".

Това каза в интервю за БНР Стефка Младенова – музикален педагог и диригент. 22 години тя е ръководила хор "Лира" към езиковата гимназия в Хасково. В него е дирижирала много известни личности, между които и трима известни политици – Делян Добрев, Атанас Атанасов (бивш министър на културата) и Асен Василев.

"Ако в един хор някой не си е научил партията и пее фалшиво ще бъде пълен провал и трябва да слезе от сцената. Същото трябва да е и в Народното събрание".

Асен Василев се е интересувал повече от класика. Прекрасно се справяше с църковно-славянска музика, сподели учителката му. Делян Добрев е пял всичко заедно с хора.

На Стефка Младенова никак не ѝ харесват ожесточените дебати между тях, но не ги вижда и не успява да им го каже. Според нея с по-добронамерен тон нещата се решават по-добре.

Като ученичка кандидатът за премиер Мария Габриел била една от най-добрите танцьорки в родния си град Хаджидимово.

Само на 3 години тя вече била част от танцовия състав "Чебурашка". Ръководителката Любка Шопова си спомня как я е поела в детската градина и веднага се впечатлила от нейната любознателност.

"Мария грабваше вниманието на публиката и журито със своята пластичност и артистичност. За нея казваха, че се откроява като хубаво цвете в целия букет на концерта. Тя бе перфектна във всяко отношение – общителна, скромна, без претенции за каквото и да било", разказа Шопова.

След като напуснала „Чебурашка“ и родния Хаджидимово, Мария Габриел винаги се интересувала какво се случва със състава и от какво има нужда. Дори обещала да заведе танцьорите в Брюксел, но пандемията попречила.

Пак заради нея не успяла да се върне за последния юбилеен концерт. Сега в Хаджидимово с интерес следят политическата ситуация в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

2

user4eto

25.05 2023 в 08:28

Аз пък свирих на мандолина ...

4038

1

Moirae

24.05 2023 в 11:06

Гешев и неговата част от мафията ще ни храни на час по лъжичка - компромат след компромат, престояли наказателни разследвания, прескони. Достойно за една кремълска отломка. Нищо от това няма значение. Не трябва да има отвличане на вниманието! През демокрация , принципност и институционалност, да се очисти това, което така силно вони на Москва.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика