Василев: Ако се коалираме с ГЕРБ, Възраждане ще станат първа политическа сила

OFFNews 09 април 2023 в 18:35 6880 5

Асен Василев

Снимка gov.bg

Асен Василев

Ако има коалиция между ГЕРБ и Продължаваме Промяната – Демократична България, на следващи избори "Възраждане" ще стане първа политическа сила. Защото целият протестен вот ще отиде там, каза пред Нова телевизия съпредседателят на ПП Асен Василев.

След всеки компромис България е свършвала с национална катастрофа, отбеляза той.

Според Василев пред България има три пътя. Единият път: държава от "руски тип" - с олигарси и корупция. Другият път: към Европа; със закон, който се спазва; да няма купуване на гласове; с нормална социална система. Третият път: пътят на латиноамериканската икономика - с огромни неравенства; парите се разпределят към малък брой фирми; кретаща икономика.

Третият път беше управлението на ГЕРБ, твърди съпредседателят на ПП.

Докато страната не определи в коя посока искаме да тръгнем, всеки път ще бъде грешка, каза Асен Василев.

Същевременно той отрече твърденията, че има разнобой между Продължаваме Промяната и Демократична България: "Разнобой няма, ще имаме една обща парламентарна група".

Ако се стигне до втория мандат, от ПП-ДБ са готови да предложат кабинет:

"Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение на страната. И тогава ще трябва да видим кои са партиите, които наистина искат да подкрепят тази посока", каза още съпредседателят на ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

5

Mateevk

09.04 2023 в 22:45

България не стана гето благодарение на ПП и ДБ. Те просто нямаха 12 години, за да направят това. Нека се придържаме към фактите.

345

4

Джендо Джедев

09.04 2023 в 20:37

br.bravo,

Румъния си няма Баце. Затова е така. Напредъкът на Румъния спрямо нас не е от година-две. На практика съвпада с царуването на банкянския еднокнижник.

-98

3

br.bravo

09.04 2023 в 19:52

Каквото и да обясняват тези- вече са аут. Въросът е колко щети ще можем да понесем като държава и докога ще потъваме. Румъния я отвързват от България и влиза в Шенген, България остава гето- благодарение на такива като Киро и Асен.

4638

2

Того

09.04 2023 в 19:31

ПП-ДБ трябва да излязат от своя ступ и да тръгнат по телевизиите, за да обясняват на хората за своите намерения.

11462

1

dardorel

09.04 2023 в 19:26

Време е да се вразумим.Ние не можем да избираме добро,трябва да избираме по-малкото зло.Мисля,че Ас.Василев бърка с това крайно противопоставяне,но се надявам аз да съм в грешка.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков