Васил Божков срещу Борисов и Нинова, повежда листата на БНО в София

OFFNews 28 февруари 2021 в 13:53 39774 0

Избягалият от България в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков ще води листата на Българско национално обединение в столичния 25-и избирателен район.

Там той ще мери сили с лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова.

Партията на Васил Божков "Българско лято" не успя да се регистрира за изборите, но постигна споразумение с БНО да им предостави изцяло листите си.

В същия изборен район партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" обяви, че ще издигне за лидер на листата си бившият волейболен национал Боян Йорданов, който е известен с прозвището Поразяващата лява ръка.

Вече е внесена и листата на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" в 25-и район. Тя се води от сценариста в телевизия 7/8 Филип Станев.

Листата си за вота вече са регистрирали и русофилите от ПП „Възраждане на Отечеството“, водена от лидера Николай Малинов. Той е бивш депутат от БСП, с награди от Медведев и Путин, срещу когото през юли 2019 г. бе образуване досъдебното производство за това, че на неустановена дата през януари 2014 г. до 03.07.2019 г., на територията на Република България, се поставя в услуга на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин.

Партията на Слави Трифонов вече е регистрирала и листа в столичния 24-и район. Там водач е известният икономист Мика Зайкова, след нея е специалистът по национална сигурност Николай Радулов, доц. Галя  Бърдарска от БАН и бившата световна шампионка по шах Антоанета Стефанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика