Васил Божков обяви, че стартира политическия си проект Българско лято (обновена, снимки)

OFFNews 22 октомври 2020 в 09:14 9948 2

Бизнесменът Васил Божков обяви от Дубай, че стартира политическия си проект "Българско лято" - гражданска платформа, която да прерасне в партия.

За намеренията си да се заеме с политическа дейност той съобщи още през лятото. 

Във фейсбук Божков коментира:

В условията на Третата национална катастрофа #хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат.

При това положение решението е само едно: Нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме Българско Лято. Да вземем нещата в собствените си ръце.

Бизнесменът сподели клип от фейсбук страница на "Българско лято" с кадри от учредително събрание на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия „Българско лято“, което е било проведено вчера. На него се виждат около двайсетина души с маски на лицата, събрани в зала. Те изслушват видеообръщение на Божков и го аплодират. В допълнително съобщение до медиите се посочва, че учредителите са 60.

В съобщението се споменава само едно име: Борил Соколов:

За председател на събранието единодушно беше избран г-н Борил Соколов.

Името съвпада с това на 36-годишен бивш маркетинг директор в "Еврофутбол".

От влезлите в кадър декларации на учредители се четат и още няколко имена: Антон Георгиев от Варна, Стоян Колев - София, Радостин Димитров - Варна, Алис Георгиева – София.

От сайта на формацията става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери на "Българско лято", а след това участие в парламентарните избори. 

На следващащото събитие на „Българско лято“, насрочено за месец ноември, ще бъдат представени конкретните цели, мисията и платформата на партията, обявява от формацията.

Снимки: Българско лято

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  10571

  2

  Hissarion

  22.10 2020 в 20:37

  Предчувствам коалиция с Нова Европа на братя Галеви и Родина на Низамов-Перата.
   
  X

  За политиката