ВАС постанови Цветомир Найденов да бъде изваден от българския списък ''Магнитски''

Ангел Марковски Последна промяна на 08 октомври 2021 в 16:46 2189 2

Снимка Архив

Цветомир Найденов

Върховният административен съд (ВАС) излезе с определение, според което бизнесменът Цветомир Найденов трябва да бъде изваден от т. нар. ''разширен български списък със санкциите по закона "Магнитски", съобщи БТА.

На 15 юни Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ.

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица. Това са "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC".

Цветомир Найденов, брат му и баща му настояват да бъдат извадени и твърдят, че от близо две години са прекратили отношения с Васил Божков.

В определението си тримата съдии Йордан Константинов, Бисер Цветков и Петя Желева посочват, че Найденов е представил доказателства, с които се установява, че е прекратил всякакви отношения с лица, които са в списъка. Съдиите стъпват и на други доказателства, сред които и такива от Търговския регистър.

Определението е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови