Външно викна гръцкия посланик и поиска отделни коридори на границата за граждани на ЕС

OFFNews Последна промяна на 03 юли 2020 в 18:05 4777 1

Снимка wikimedia

Кулата - Промахон

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос.

Днес Хронопулос е бил поканен във външното ни министерство във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка.

Гръцкото правителство реши днес, че от понеделник, 6 юли, влизането в страната ще е само през граничния пункт "Кулата-Промахон".

Пред гръцкия посланик заместник-министър Дойков е разказал за тежката ситуация на ГКПП „Кулата-Промахон“, образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите.

От българска страна е поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.

Посланик Хронопулос е изразил съжаление за ситуацията и е обяснил, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи.

Хронопулос се е ангажирал да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина и е изразил надежда да бъде намерено бързо решение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1023

1

Klinklin

04.07 2020 в 10:30

Най - после и ние да вземем да си отстояваме правата и да защитим туристите си. Не стига, че ходим там да си харчим парите, ами и ни правят на маймуни.