Външно отново призова Скопие да спре с езика на омразата

OFFNews 30 декември 2020 в 17:43 3004 0

Властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание. За това призова българското външно министерство в публикация на страницата на ведомството във фейсбук.

В нея се казва, че МВнР следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях.

Междувременно посолството ни в Македония продължи и днес с дарителската си акция в рамките на проекта „Български коледни празници" като предостави 185 коледни пакета с лакомства и училищни пособия за деца в Скопие и Охрид.

Посланикът ни Ангел Ангелов и съпругата му Биляна Ангелова връчиха подаръците на сдружение „В моя свят", предназначени за ползвателите на Центъра за деца с проблеми в аутистичния спектър в град Охрид, както и на SOS детско селище в град Скопие и на Съюза на слепите – Скопие, съобщиха от МВнР.

Така през последните дни в рамките на финансирания от Външно проект „Български коледни празници" дипломатическата ни мисия зарадва с подаръци общо 455 деца в Република Северна Македония.

Генералното ни консулство в Битоля също се включи в дарителската кампания. Генералният ни консул Димитър Иванов предостави днес 140 пакета с играчки и лакомства на кметовете на общините Могила и Новаци. Подаръците ще бъдат раздадени на деца в неравностойно положение. Празнични пакети от името на България ще получат и децата от Центъра за лечение на хора с интелектуални и двигателни проблеми, както и тези, лекувани от Сдружение за поддръжка на деца и семейства с атипично развитие „Хармоничен свят" от Битоля.

Даренията бяха приети с благодарност към българската държава за подкрепата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews