Quantcast

Ваньо Танов: В митниците се разчита на готови хайдути

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2014 в 17:35 3964 5

Разчита се на готови хайдути в митниците. Това коментира пред Нова телевизия бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Тези, които сега се назначават за шефове на митниците по места, зад тях има папки с тяхното минало какво са правили. Тези хора знаят схемите и механизмите и са добре подготвени специалисти, те познават добре материята и могат да измислят схемите, коментира Танов.

По думите му сега се правят масово подобни назначения, защото правителството е наясно, че няма да изкара пълния си мандат. 

Той обясни, че като е оглавявал митниците, такива назначения не са правени. Самият той имал пълната свобода в кадровата политика и никой не му се е месил в назначенията. 

Според Танов 2013 г. е нулева за митниците заради ниските приходи. Според него резултатите за изтеклата година на една от двете приходни администрации я връща с една година назад заради няколоко месеца безвластие и масовото уволнение на шефове на митници от новите управляващи.

Танов обясни, че правителството "флиртува с пет-шест олигарси", които опитват да спестят задълженията си към държавата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2014 в 23:25

Ъхъ, "...по времето на ГЕРБ, когато контрабандата бе преминала всякаква мярка на 70-80%-те процента „лична гербаджийска миза“...

02.02 2014 в 18:37

tanov ne e rabotil edin den v mitnitzite zna4i ne stava za ni6to samo za na4alnik

02.02 2014 в 18:20

И сега като контрабандата е в норма, що намаляват парите бе спиритчо? с над 200млн. за 6мес. !!!

02.02 2014 в 18:10

И на послушни шефове, които обслужват нечии интереси, каквито и да са те, само не националните и чисто професионалните. Той играеше същата тази роля по времето на Борисов и на неговата клика от престъпници!

02.02 2014 в 17:53

След дежурния напоследък Яне, в деня на „пидалите“, срещу Кеворк Кеворкян седна Ваньо Танов – бивш шеф на Агенция Митници, както и бивш шеф на НСБОП. Ваньо Танов естествено направи твърде дърводелски анализ как всичко сега в митниците е трагично, с подтекста какъв ангел небесен е бил той начело на митниците. Унизително бе да наблюдаваш в едър план лицето на Ваньо Танов, когато Кеворкян му зададе въпрос за отношенията му с Румен Петков.

Мънкащ, препотен, Танов захъка нещо, от което трябваше изобщо нещо да се разбере. “Ами то, какво с Румен Петков… ами… то…”, заусуква го Танов и заразказва историята за Алексей Петров, когато обаче не първи Румен Петков, а точно Ваньо Танов освети Алексей Петров, че е бил „под прикритие“.

Танов направо погали Румен Петков, че „бил подведен“, защото ИМ трябвало „нещо“, че така Алексей Петров да влезел официално в ДАНС. Оставаше да каже и как обича тугедър Борисов, Петков и Първанов с еднакъв плам, и читалищния спектакъл да ни тушира.

Да слушаш как Танов се прави, че по времето на ГЕРБ, когато контрабандата бе преминала всякаква мярка на 70-80%-те процента „лична гербаджийска миза“, да говори, че сега се назначавали „готови бандити“, защото било „по-лесно“, е наглост.

А като се има предвид каква ненавист кипеше откъм отбора на Румен Петков към Ваньо Танов и обратно, да наблюдаваш гъненето на Танов сега на тема Румен Петков, си е жалка картинка.