Ваня Григорова: ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко

Пета градска болница ще фалира, ако не заработи СОС, твърди съветничката от групата на БСП

OFFNews 19 февруари 2024 в 08:45 1210 2

Ваня Григорова

Снимка БГНЕС/архив

ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко, коментира общинският съветник Ваня Григорова, след като областният управител Вяра Тодева върна за ново разглеждане избора на председатели на комисии в СОС, по бТВ.

„Проблемът е чисто морален, защото ПП-ДБ да бяха тези, които обясняваха, че сега, веднага, спешно трябва да гласуваме за техен кандидат, за да можем да започнем работа в Столичния общински съвет. А след като гласуваха колегите за техен кандидат и той беше избран, те решиха, че трябва да блокират работата, защото искаха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен спрямо избирателната тежест на всяка една група общински съветници. ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, тоест председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това, че те настояваха да вземат всички основни комисии, всички най-големи“, каза тя.

Григорова обясни, че разговорите в дебатите на масата на преговорите са били, за да им се каже, че не може да взема всичко.

„Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на председател на СОС, само защото вие настоявате да е ваш и сега да няма избори на комисия, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии. Нормално е да има някакъв баланс в Столичния общински съвет и контрол на това, което правят управляващите“, заяви още тя.

Пета градска болница в София ще фалира, ако не получи спешно допълнителни средства, каза още Григорова. Тя обвърза спасяването на болничното заведение със заработването на общинския съвет. По думите ѝ болницата трябва да получава 300 хил. лева месечно отгоре на бюджета си, за да изпълни сключения колективен договор със служителите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

19.02 2024 в 09:58

„Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика"

Тая май не е чела изборния закон...

1935

1

Муню

19.02 2024 в 09:06

Спокойно оцеляхме без руски газ, ще оцелеем и без теб!
Бегай в някоя дупка, тук няма кой да лъжеш.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки