Ваня Григорова официално поиска да е кмет на София, Симеон Славчев се отказа от местна лява коалиция

Когато ние пасуваме, бесовете вилнеят, обясни синдикалистката

OFFNews 25 август 2023 в 11:23 5301 6

Ваня Григорова

Снимка БГНЕС/архив

Ваня Гргирова

Приемам номинацията да се кандидатирам за кмет на столицата от БСП-София и Левицата, обяви синдикалистката Ваня Григорова на пресконференция заедно с председателя на столичните социалисти Иван Таков и Костадин Паскалев от Левицата. 

Час по-рано лидерът на партия МИР Симеон Славчев обяви, че партията му прекратява преговорите за участие в местна лява коалиция в София.  

Причината за това е, че е бил нарушен принципа на равнопоставеност между потенциалните коалиционни партньори, както и поради факта, че преди да е подписано коалиционно споразумение и да са уточнени всички подробности и принципи около съставянето на местна коалиция в София, се свиква и организира от два от субектите в потенциалната коалиция пресконференция. Това според партия МИР показва подход на налагане на част от субектите в коалицията над останалите, без да са съгласувани предварително и планирани общи съвместни действия. 

Партия МИР категорично не одобрява подобен подход, който още преди да е съставена коалицията разрушава доверието между партньорите в нея. Подобен подход не би бил успешен за постигане на крайния желан резултат, за който всъщност би трябвало да се сформира местната коалиция, се казва още в писмото на партия МИР, изпратено до председателят на Градската организация на БСП в София Иван Таков. 

Когато ние пасуваме, бесовете вилнеят, каза още Григорова и подчерта, че апатията е най-големият враг на хората у нас. Мотото на лявото обединение е „София за всички“. Пред медиите бе представен „Манифест за един демократичен град“, подписан от Ваня Григорова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

6

БотоксПутю

26.08 2023 в 13:58

Пак се обърках.
Въпросната Ваня била от "Подкрепа"? Ама нали Др. Тренчев каза навремето, че "Подкрепа" е гробокопачът на БСП? И сега БСП издига Ваня за кмет на почти двумилионна София?

-1100

5

qwertz

25.08 2023 в 23:36

Ганьо БантускотЯ прави (местни) избори.

А "кандидатите" един от друг по-малоумни. Хвала!
Хахахахахаха

22548

4

dolivo

25.08 2023 в 21:43

синдикална мафиотка изнудвачка

където синдикат е пипнал, няма икономика и просперитет

1020

3

PlamenIv54

25.08 2023 в 19:48

Отдавна знаехме, че Коце Тренчев и Подкрепа са съветски марионетки, но сега за пръв път официално се демаскираха. Къде е сега Манолов пак да ни омайва?

1000

2

Слънце

25.08 2023 в 18:42

айде стига „София за всички“ то никой извън София не остана вече

14469

1

случайно прочетох

25.08 2023 в 13:14

Любопитно ми е какво ще каже Татяна Дончева за Григирова...
Аз не мога да намеря добра дума за нея, освен че е симпатична, но пък това е от полза за Терзиев, за когото мисля да гласувам.
 
X

Да помогнем на украинските деца!