Валери Симеонов с оферта към БСП депутатка - дава ѝ 20 400 лева, ако роди три деца

OFFNews 29 ноември 2018 в 16:55 7969 1

"Лично аз поемам сериозен ангажимент - 20 400 лв. аз ще ви ги дам за три поредни раждания. Дайте да видя колко време ще ви отнеме."

С тези думи се обърна бившият вицепремиер Валери Симеонов към депутата от БСП Виолета Желева по време на дебатите за окончателното приемане на бюджета за догодина.

Повод за думите на Симеонов беше предложение на БСП еднократната помощ за раждане на второ и трето дете да бъде повишена. В момента за първо дете се предлагат 200 лв. и 600 лв. за второ, а идеята на социалистите беше за второ и трето дете да се дават по 6400 лв. 

За да защити предложението, на трибуната излезе депутатът от левицата Виолета Желева. След изказването ѝ обаче бившият вицепремиер по социалната политика определи идеята на БСП като популизъм.

Той се обърна към Виолета Желева с думите, че е още млада, и я посъветва да попита майка си и баща си техните баби и дядовци какви материални стимули са получавали, когато са правели деца.

"Млади сте, поговорете с г-жа Янкова", посъветва той, визирайки депутата от БСП Дора Янкова.

По време на спора с опозицията бившият вицепремиер реши да предложи пари на Желева, за да роди три деца.

Друг депутат от БСП - Весела Лечева, отговори на Симеонов, че времената са различни и са нужни нови подходи. "Времето вече е различно, хората вече не работят за каузи, а за просперитет", отвърна тя и постави под въпрос постигнатото от Симеонов в областта на демографията от времето му на ресорен вицепремиер. 

"Не можете да изкарате една седмица без да направите едно скандално изказване. Как не Ви беше срам да отправите това предложение към който и да е колега народен представител?", обърна се към Симеонов и социалистът Георги Свиленски. "Проблемът на вашето управление е, че всичко във вашите глави е пари, власт и постове", допълни той. 

Симеонов отговори, че оставил бизнеса и фирмите си, за да дойде в Народното събрание, и вече е доказал, че за него няма значение каква позиция заема.

"Нямам притеснения за това дали заемам някакъв пост или не. За мен много по-важно е да бъда аз, такъв какъвто се харесвам - прям и честен", заяви той.

На критиките на Лечева Симеонов отвърна, че в ролята си на ресорен вицепремиер е работил с няколко министерства да отвори пазара за българи от трети страни и да облекчи режима за получаване на синя карта. По негови думи 7800 българи са се възползвали и са дошли да работят, по този начин значително спомагайки летния туристически сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

29.11 2018 в 18:10

Че е просташко изказването му, спор няма, но доводите му са основателни.
Не може да се раздават пари на калпак!
То сега основно илитерати са подпомагани и се дискриминират майките с доходи, та представям си при 6400лв ще ги заплождат на 10г възраст!