Валери Симеонов: Над година и половина сме в диалог с Воля, не изключвам коалиция с Москов

OFFNews 11 февруари 2021 в 09:56 4386 0

Над година и половина сме в диалог с "Воля". Политиката не се движи от личните отношения, а от закономерности в партийно отношение, колкото и повърхностно да гледат на това много наши сънародници.

Това коментира лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия по повод новината, че двете формации ще се явят заедно на парламентарните избори през април.

Имаме подкрепа на редица законопроекти - ние подкрепяхме техни и те наши, посочи Симеонов.

Той се разсмя, когато в студиото пуснаха стари записи от остри и грозни нападки между него и Веселин Марешки - когато взаимно се наричаха "политически проститутки" и обсъждаха "мъжествеността си". По думите на Симеонов това били изолирани изказвания, само две за четири години.

„Изненада ме реакцията за нашето обединение. Не сме се обединили с ДПС или с БСП. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни различия (...) За мен е важното, че четири години "Воля" и г-н Марешки запазиха образ на неопетнена партия", коментира още той.

Раздялата с ВМРО

„Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с ВОЛЯ”, посочи Симеонов, който е и бивш вицепремиер, а понастоящем - заместник-председател на Народното събрание. 

Симеонов каза, че коалицията е отворена за преговори с още партии с патриотични платформи. Отхвърли обаче възможността това да е партия „Възраждане” - защото били ярко пропуска партия, а лидерът на "Възраждане", по думите на Симеонов, бил изгонен от НФСБ. "Той беше наш координатор във Варна. А преди това е бил във ВМРО и оттам е изгонен", каза още той.

Симеонов не отхвърли възможността за коалиране с КОД на Петър Москов: „В близки отношения сме с г-н Москов, говорили сме."

В коалицията се очаква да влязат и още социалдемократически формации - социалдемократите (БСДП) на Йордан Нехризов и още две партии, има и християндемократическа партия. Става въпрос за партии с центристко-десен профил, посочи Валери Симеонов.

С Цветан Цветанов общо явяване не се обсъжда, но може да има разговори след изборите, стана ясно от думите на Симеонов.

Той допълни, че има масово одобрение сред електората и партийните членове на НФСБ за обединението с ВОЛЯ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!