Валери Симеонов: Когато поискаш толкова оставки, възниква въпросът и за твоята

OFFNews 10 април 2019 в 12:15 5087 4

Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка.

Така коментира подадените оставки заради имотни казуси лидерът на НФСБ Валери Симеонов, след като депутатите приеха поредната такава на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев. Той напуска парламента, след като от "Биволъ" публикуваха информация за имоти, придобити на спорни цени от негови роднини и близки.

Симеонов поясни, че не иска оставката на премиера Борисов, но според него той има основна вина за случващото се, тъй като приема "оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт".

"Или някой си въобразява, че кадърните кадри в България са неизчерпаем източник? Непрекъснато се генерират отнякъде?", попита Симеонов. Според него Делян Добрев е професионалист, но явно му е писнало, тъй като "всички освен помиярите" имали предел на търпение.

"Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм. Това е връщане на времената в първите дни след 9 септември", допълни Симеонов.

Той заяви, че от НФСБ не са подкрепили оставката на Добрев, тъй като "дори и в политиката трябва да има здрав разум". Според него в момента тече "отвратителен процес" на "опростачаване" на институциите, тъй като в тях ще спрат да идват хора, които имат каквито и да било имоти или фирми.

"За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора има право да бъдат в политиката. С други думи свидетели сме на едно опростачване в политиката", заяви той.

Според Симеонов това се случва с помощта на медиите и експлоатира "най-ниските чувства на българския народ, със злобата и завистта и неудовлетвореността от живота".

Той сравни политическата ситуация в държавата с Великата културна революция на Мао Дзъдун, когато членове на политическия елит били разчиствани с такива "клеветнически кампании".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

4

Georgi Gracata

10.04 2019 в 14:30

Говори се че си завършил МЕИ там се влиза с математика и трябва да можеш да сметнеш,че ако имаш малко акъл трябва да отдавна извън парламента.Преход 30 години,колко процента са 10 години управление на ГЕРБ? ЕХ... МЕИ,МЕИ!!!!!

11719

3

Краси

10.04 2019 в 14:08

Нещо се е объркал чичо Валери - при Тупанбаши не отиват да работят свестни, или ако се излъжат (в началото имаше такива), бързо се махат. Всички, които са го изтраяли повече от година, са некадърни плужеци и са там само за единия келепир (по Алеко).
Между другото същото важи и за коалиционните му партньори. Който не се е махнал от коалицията до една година, както направиха Христо Иванов и Радан Кънев, е там, за да краде, или го изнудват със съдебни дела и данъчни проверки, или Цецерон му плаща за подкрепата.
Затова цялата герберска кочина трябва да бъде изрината - тогава нещата ще се отпушат и ще има и кадърни и честни хора, които да работят в държавната администрация. Ако разбира се, герберската кочина не бъде заменене от БСП-ейската. Не казвам комунистическа, защото комунисти са и едните и другите.

20696

2

Новак

10.04 2019 в 12:33

Напротив - нека да ни управляват богати хора. Но постигнали богатството си с качествата и труда си, а не с изнудване, кражби и фалшификации. Има голяма разлика от богатство до богатство. Нали вече пробваме 10 години да ни управляват забогатели мутри - те превърнаха цялата държава в една помийна яма.

17439

1

мнение от IP

10.04 2019 в 12:25

Много тъпо изказване. На всичкото отгоре обидно за българските граждани. Да имаш имот е прекрасно. Дай боже всекиму. Но много голямо значение има по-какъв начин и с какви средства е придобит. А това го разбраха дори и децата, но не и Валери Симеонов. (Съвсееем далечна тема е какъв манталитет трябва да имаш, за да ти харесва асансьор със златни копчета).