Валери Симеонов: Бардаците на Слънчев бряг получиха поредната министерска подкрепа

Вицепремиерът: "Спалнята", "Единият", "Какаовият плаж", "Кубинката" и ресторант "Морето" са незаконни

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2018 в 21:54 9958 3

Снимка Сергей Антонов - OFFNews

За мое голямо съжаление и министър Нанков се нареди до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа! 

Това коментира в официалния си Facebook профил вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

По-рано днес от министерството на регионалното развитие и благоустройството обявиха, че не са открити нарушения в  "любимите" заведения на Симеонов на плажа на Слънчев бряг - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM.

Ето и реакцията на Валери Симеонов - в пълния й вид и без редакторска намеса:

"За мое голямо съжаление и мин. Нанков се нареди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той обяви заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки аргументите в сигнала, който му изпратих и резултатите от проверката на ДНСК и община Несебър. Същите категорично доказаха обратното: че "Спалнята", "Единият", "Какаовият плаж", "Кубинката" и ресторант "Морето" са НЕЗАКОННИ. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!

Виждам, че днес в официалната позиция на МРРБ мин. Нанков вече е включил на задна скорост и избягва да се произнася категорично по законността, както направи в петък пред медиите в Бургас. Сега вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от мин. Ангелкова (заради което съм сигнализирал прокуратурата, т.к. е в нарушение на ЗУТ и наредбата на община Несебър) и че имали разрешения за поставяне от гл. архитект на община Несебър (издадени също в разрез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.м. и многократно височината от 3 м.). Значи ли това, че с подписите на министър и главен архитект се отменят закони и наредби?

Та нали за тези нарушения сезирах мин. Нанков и Прокуратурата? Защо няма нито дума за това, че заведенията са категоризирани като "нощни барове" и "ресторанти" с подписа на мин. Ангелкова, а такива заведения ЗУЧК забранява да има на пясъка?

Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на МРРБ и ДНСК.

В изявленията си мин. Нанков пренебрегва констатациите на подопечната му Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), която с писмо от 13 юни (сряда) 2018 определя заведенията за НЕЗАКОННИ и разпорежда на кмета на Несебър в срок до 15 работни дни ДА ГИ ПРЕМАХНЕ!"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

3

Hissarion

19.06 2018 в 09:52

Далавери трябва да лъска имидж, затова е намерил някакви малки мутри и ги мачка като боксови круши. Накрая ще се споразумеят под сурдинка и борбеността му ще позатихне, както в случая с Киро Гела и параходите.

5753

2

Кинджо

19.06 2018 в 07:00

Аз на следващите избори ще гласувам за този, ако спре и кварталните сватби ще гласувам за него до гроб

22092

1

Стефан

19.06 2018 в 01:21

Ми, не виждам причини да не му вярвам.