Валентин Златев: Внасяме жалба в КЗК срещу Марешки за дъмпинг при горивата

Марешки пък сигнализирал ЕП за "картела в бизнеса с горива"

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2017 в 18:59 7368 2

Снимка БГНЕС

Валентин Златев

Утре фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесем жалба в КЗК, защото по информацията, с която разполагаме, двете фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв. Това е чист, класически дъмпинг.

Това обяви пред БТА генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев, след като беше разпитан от спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър.

Марешки е проблем на българската държава и общество, твърди Златев.

Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент, каза шефът на "Лукойл България". Той настоява "да се установи платил ли си е всички данъци Марешки."

Златев каза още, че поддържа думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат, той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков" - оттогава досега Марешки нямал нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците.

Марешки пък сигнализирал ЕП за "картела в бизнеса с горива"

Пред журналисти в парламента зам.-председателят на НС Веселин Марешки отговори, че над него няма нито политически, още по-малко прокурорски чадър, а политическа и прокурорска бухалка, която виси над главата му.

Лидерът на "Воля" съобщи, че заради твърденията на Златев е пуснал жалба до прокуратурата.

Радвам се, че Златев продължава да повтаря, че съм проблем. Когато отварях първата бензиностанция, международната цена на дизела беше 447 долара, преди няколко дни - 566 долара, със 120 долара по-висока, а днес продават с 20 стотинки по-евтино, отколкото тогава. Всичко е благодарение на това, че съм ги осветил, дисциплинирал съм ги и мисля, че голяма част от българските граждани палят свещичка и се молят да не ми съсипят бизнеса, за да могат да живеят по-добре, твърди Марешки.

Лидерът на "Воля" е сигнализирал днес председателя и членовете на Председателския съвет на Европейския парламент "за картела в бизнеса с горива".

"Според различни източници (включително и от средите на управляващите), над 1 милиард евро годишно се ограбват от българския народ чрез нереалистично високите цени на горивата." - пише в прессъобщението на "Воля".

Българският народ и без това е най-бедният в ЕС. Скъпите горива засягат всички, защото участват в ценообразуването на широк набор стоки. Очевидно сами не можем да се справим с този картел - имаме нужда от подкрепата на европейските институции. В Румъния имаше политическа воля и картелът беше осветен и осъден. У нас той има политически пипала от много години и битката с него е особено тежка, коментира Марешки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови