Вълчев: Новата началничка на РУО-Пловдив е леля на министъра на културата

Александра Маркарян 05 май 2022 в 14:04 5407 1

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Атанас Атанасов, министър на културата

Лелята на министъра на културата Атанас Атанасов е новият изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив - структура към Министерството на образованието и науката.

За назначението на Антоанета Кръстанова се знае от няколко дни, но не и за роднинската ù връзка с министър Атанасов. Съобщи го бившият министър на образованието Красимир Вълчев.

Данните в ЕСГРАОН показват, че Антоанета Атанасова Кръстанова е сестра на Петър Атанасов Атанасов, чийто син е Атанас Петров Атанасов, роден в Хасково през 1990 г. Това отговаря на биографичните данни за родения в Хасково 31-годишен министъра.

"Деполитизацията на образованието продължава.

За изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив е назначена лелята на Атанас Атанасов - министър на културата.

Доскоро и.д. началник на РУО-Пловдив беше близката приятелка на президентския съветник Пламен Узунов - Антоанета Пакова, но явно деполитизацията минава в нова, по-висша фаза.

В рамките на една седмица МОН направи две силни крачки към деполитизация на системата. В Стара Загора беше назначена тъщата на брата на народния представител от ПП Радослав Рибарски.

Толкова за приоритета ”деполитизация” на министъра на образованието и науката" - пише Вълчев във Фейсбук.

Антоанета Кръстанова, снимка: БНР

Самата Кръстанова не отговори на обаждането ни нито на служебния ù телефон, нито на мобилния. В отговор на съобщението ни посъветва да попитаме през пресцентъра на МОН дали е леля на Атанасов.

Другото назначение, за което пише Вълчев - в РУО-Стара Загора, е на Милена Йолдова-Стоянова. Според бившия министър на образованието, а сега депутат от ГЕРБ, избран от Стара Загора, дъщеря й живее на семейни начала и има дете от брата на депутата от "Продължаваме промяната" и председател на енергийната комисия в парламента Радослав Рибарски. Самата тя отрече да е тъща на депутата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

05.05 2022 в 14:32

Правилно ли разбирам, че за поста изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив има изискване името да е Антоанета? ;–)
 
X

Да помогнем на украинските деца!