В София ще има ново шествие за военна помощ за Украйна

Георги Ангелов 25 април 2022 в 20:57 5159 3

Снимка Йорданка Веселинова/OFFnews

Кадър от шествието на 7 април в подкрепа на Украйна.

В четвъртък от 18:30 ч. е насрочено шествие за военна помощ и солидарност с Украйна в София. Сборният пункт е фонтана пред Президентството, а Шествието традиционно ще приключи на Орлов мост.

"Скъпи приятели в последните над петдесет и осем дни война българското правителство така и не успя да излезе с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна. С този марш ги приканваме да пратят военна помощ на Украйна и да заемат достойна позиция в отношението към тази ужасна война", се казва в обявата на събитието във фейсбук. 

Днес премиерът Кирил Петков откри във "Фейсбук" кампания за набиране на средства по сметка в Украйна, които да бъдат използвани от украинското правителство за закупуване на боеприпаси. Инициативата му дойде на фона на раздора в управляващата коалиция по темата за военна помощ за Украйна. Срещу пряката военна помощ се обявиха от БСП, които заплашиха да напуснат управляващата коалиция, като такова предложение се приеме.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов днес обяви пред БНР: "Ние ще се възползваме от възможността, която имаме - всяка първа сряда в месеца да вкарваме по една точка в дневния ред на парламента. Ще вкараме на 4 май проектите за решение в пленарна зала и ще настояваме да се гласува точката във вариант, в който става дума за военна помощ за Украйна".

Организаторите на събитието във фейсбук са четирима - Цецка Бачкова от ДСБ, Георги Георгиев от БОЕЦ, Петър Петров, който е бил кандидат-депутат от ДБ и Александър Малинов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

5

хr4

26.04 2022 в 07:47

Хора, това е начина да покажем на света, че ние не сме говеда въпреки говедата които ни управляват. Засега се срамуваме от правителството си. Нека направим така, че после да не се срамуваме от себе си!
 
X

Да помогнем на украинските деца!