В последния момент: Борисов призова ГЕРБ да подкрепят Терзиев, макар да не им идва отвътре

Ружа Райчева 03 ноември 2023 в 18:47 14540 12

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изчака последния момент, за да подкрепи кандидата на Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София) Васил Терзиев.

Това съобщи Борисов на последната си предизборна сбирка в Самоков. Според него на балотажа в София ще се прави избор между „червено и тъмно червено“. Борисов заяви пред симпатизантите си, че ГЕРБ трябва да подкрепят кандидата на правителството, колкото и да „не им идва отвътре“.

Въпреки обявената в последния момент подкрепа за Терзиев Борисов попита ПП-ДБ защо допускат БСП да ги подкрепят в „борбата срещу ГЕРБ“ за местната власт в страната и обяви, че „за разлика от тях никога не е бил лицемер“.

Борисов се обърна лично към лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов и им каза, че още имат време: "Още имате време. Ако с БСП сте играли заедно срещу наши кметове, то ще ви се върне".

"Да ги видим след това какви мнозинства ще направят в столичната община. Публично всеки ден ще питам Кирил Петков, ако направи уйдурма в Столична община с тези, другите", предупреди лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес съпредседателят на ПП Кирил Петков призова десните партии, сред които бе изброена и ГЕРБ, да подкрепят техния кандидат. В Самоков Борисов коментира, че това е „един от малкото случаи, в които е съгласен с Петков“.

Бойко Борисов изтъкна, че миналата събота от ПП-ДБ са нарушили закона като са излязли да агитират избиратели в деня за размисъл. По думите на Борисов поне е ясно, че правителството държи твърд курс срещу агресора Путин, срещу агресията в Израел, както и че е е за европейско, атлантическо бъдеще на България.

Преди седмица отпадналият от надпреварата за кметския пост в София Антон Хекимян написа, че "предстои труден избор между държавна сигурност и държавна собственост". Ден по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, твърдейки, че цитира Хекимян, преформулира изречението по друг начин и в неговите уста то звучеше така: "по-добре държавна собственост от държавна сигурност". Това беше разчетено като подкрепа за Ваня Григорова, но още ден по-късно Борисов отново се извъртя и каза, че се е пошегувал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

16

pisnamiotmutri

04.11 2023 в 14:29

Бойко отново ни спаси от комунистите. Остава да се възползваме и да се унижим неделя и да бъдем благодарни за липсата на избор.

14469

14

случайно прочетох

04.11 2023 в 11:06

Лойко подканя да подкрепят Терзиев за да не блесне истината в неделя, че никой от герберастите не му слуша напътствията.
На тъпотиите на Ванчето могат да се вържат само в гетата, в домовете за стари хора и ватенките.

20699

13

Новак

04.11 2023 в 07:48

Не може да се отрече, че Боко има добър усет за ситуациите. Май усети, че ако остане на мъглявата позиция с подкрепа за левите хептен ще си загуби партията. Хекимян беше негов избор и резултатът от първия тур е нещо като бламиране на този избор. Ако и на втория тур герберите хванат та не гласуват както Боко им е намекнал има хора в ГЕРБ, които ще сметнат, че е време за ново поколение лидери(не че не е вече). И тогава напъните на енергетика от Хасково и тежката артилерия от Русе няма да са достатъчни. Габриел май мълчи доста шумно?

2400

12

Кирето

04.11 2023 в 00:52

https://www.youtube.com/watch?v=a_JgLSgHA1M

2005

11

новпрофил

03.11 2023 в 23:59

Ех, голям шегаджия си бе, баче Бойко.

-1395

9

Гьорче2

03.11 2023 в 20:44

Абе какво говорите вие бе!!!! Ями кажете кой ще е онзи гербер който да гласува zа путинистката червена комунистическа чумаа!!??

Тоя егати паляка, смешен жалък!!

788

7

jorj

03.11 2023 в 20:29

ГО мн НАР на степен ПУ 24 02 22. Колкото и да се криеш, пумиризмата е отвратителена.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика