В Москва обещали на Румен Петков да сме от първите с руска ваксина

OFFNews 16 февруари 2021 в 13:41 4152 0

Председателят на АБВ Румен Петков е получил уверението на Москва, че България ще е сред първите страни, които ще получат руска ваксина срещу коронавируса. 

Това става ясно от съобщение на партията за посещението на Румен Петков и члена на ръководството на "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес" Огнян Радев в руската столица. Двамата са се срещнали с Владимир Падалко, вицепрезидент на Руската търговско-промишлена палата и член на междуправителствената комисия „България-Русия“.

Въпросът за руската ваксина срещу COVID-19 бил поставен от Румен Петков. "Руската държавна политика е медикаментът да бъде легализиран на територията на ЕС", обяснил Падалко и поел ангажимент за съдействие България да е сред първите страни, които ще получат ваксината, казват от АБВ.

По настояване на Петков Падалко приел да бъде организиран туристически конгрес на България-Русия като чрез председателя на АБВ ще изпрати покана до българския туристически бизнес за тематичното изложение в Москва от 1 до 3 април.

Тримата обсъдили и сътрудничеството между двете държави в енергетиката, селското стопанство, фармацевтиката, става ясно още от съобщението на АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови