В Мъглиж: Нова схема за контролиран вот - броят избиратели с оранжеви маски

По непотвърдена информация е задържан съпруга на общинска съветничка от ГЕРБ, обяви Мая Манолова

OFFNews 01 март 2021 в 12:01 6700 0

ГЕРБ се похвали с изборна победа в Мъглиж вчера, това означава, че те признават, че са автори на новата изборна измама. Има иновативна схема за контролиране на вота.  

Избирателите в една от секциите в Мъглиж са гласували с предварително раздадени защитни маски с един и същи цвят - оранжев. След като са гласували, те са оставяли маските на едно и също място. Организаторите на вота са ги преброявали и вероятно след това те са изпълнявали договорките, които предварително са поети. 

Това обяви лидерът на Изправисе.БГ Мая Манолова. По наша информация по сигнал има задържан мъж, тази информация не е потвърдена от съответните органи, допълни тя. По думите й задържаният е съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ. Манолова поиска информация от МВР дали това е така и кога ще приключи проверката. 

Борисов ще се разграничи ли от изборната измама на ГЕРБ в Мъглиж? Така ли смята да провежда и предстоящите парламентарни избори? 

В четвърта секция в Мъглиж право на глас имат 770 души. От тях са гласували 484 души. Гласовете за ГЕРБ са 387, което означава, че 80% от вота е за кандидата на ГЕРБ. За кандидата на „Изправи се.БГ" Златко Острешев има 49 гласа. Това много прилича на гласуването за Фандъкова на местните избори в столичните квартали Факултета и Филиповци, допълни Манолова.

Тя подчерта, че на местните избори през 2019 г. ГЕРБ и ДПС са си разделили гласовете за общински съветници поравно – 135 гласа за ГЕРБ и 126 гласа за ДПС. Друга справка на „Изправи се.БГ" показва, че на последните парламентарни избори, през 2017 г., ГЕРБ има 178 гласа, а ДПС – 112 гласа, заяви Манолова.

Категорично ще се противопоставим на опита да се манипулират предстоящите парламентарни избори. Частичните избори в Мъглиж показаха как ГЕРБ и Борисов възнамеряват да използват пандемията за контролиране на вота, категорична е Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!