В БСП свободата се превърна в свободия

OFFNews 17 декември 2019 в 11:29 2608 1

"В БСП винаги сме били за вътрешнопартийната демокрация и свободното изразяване на мнение. Никой не е бил ограничаван, но в последно време тази свобода започва да прилича на свободия и то не в самата партия, а по медиите", констатира зам.-председателят на БСП Кирил Добрев във Враца.

Според него всеки, който говори за разделение в партията или работи за такова, или му се иска. Добрев призова подобни приказки да спрат, ако левицата иска да бъде решаващ фактор в политическия живот. "Отдавна трябваше да затворим и темата с разделението между поколенията в партията. Европейските и местни избори показаха, че все повече млади хора нямат притеснение да бъдат припознавани като част от отбора на БСП – доказателство за това са ни и младите кметове, които имаме в Русе, Перник, Нови пазар и т.н.", подчерта Кирил Добрев.

"За тази цел първа и основна задача е да спрем с враждата помежду си", каза той. И се оплака, че "наши другари в последно време говорят за разцепление в партията". 

"Първото нещо, което трябва да направим в следващите месеци, е да си подредим “къщата”, като обърнем внимание на състоянието на организациите и стабилизираме партията по места, където срещаме трудности. Изборът на председател на НС е функция от много по-важната работа, която трябва да се случи преди това", каза зам.-председателят на НС на БСП по време на заседание на Областния съвет на партията във Враца.

Според Добрев продължителните загуби в някои райони на местни избори обезверяват хората и маргинализират партията, но има шанс в тази отчетно-изборна кампания организациите да излъчат и представят ръководства по места, които да работят за промяна – да отворят БСП към периферията и да привличат повече гласове.

Зам.-председателят на БСП коментира и резултатите от местните избори във Враца. "Стига сме живели със спомените от това какви резултати сме имали във Враца, време е да погледнем какво се случва сега", обърна се към присъстващите Добрев. Той коментира, че част от причините за ниските резултати на областта в последните избори са вътрешнопартийни.

"В тази тежка ситуация, в която БСП провеждаше избори, можеше да бъдем малко по-гъвкави и по-открити към хора извън твърдото ни ядро. Има места, където въпреки целия натиск от страна на ГЕРБ, успяхме да постигнем сериозен резултат, благодарение на качествата на кандидатите, на ясните послания и на усилената работа на самите структури", напомни Кирил Добрев. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  11915

  1

  stob

  17.12 2019 в 12:22

  Ако не беше тази "свободия"в ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА,ВИЕ "ДРУГАРЮ" Добрев щяхте да сте в затвора за доказана контрабанда! ТАМ ВИ Е МЯСТОТО!
   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)