В БСП си мислят: „Първанов, всичко ти дадохме, а ти – змия в пазвата“

Елица Мартинова 14 януари 2014 в 08:36 4896 20

Евгений Дайнов
Евгений Дайнов

„В момента в БСП си мислят: „Всичко ти дадохме, а ти – змия в пазвата“.

Такова предположение по адрес на Георги Първанов изрази пред „Нова телевизия“ политологът Евгений Дайнов.
По думите му от случващото се в левицата показва провала на лидера Сергей Станишев.

„Това показва колко се издъни Станишев – как всичко, което обяви, че ще прави с партията и правителството, не се случи“, посочи Дайнов.

Той заяви още, че комбинацията между Георги Първанов и Ивайло Калфин е странна заради различното им отношение към Европа.

„Събират се Първанов и Калфин, Калфин е евродепутат, а Георги Първанов се изгради като антиевропеец, той се чувства крайно неудобно в Европа, за разлика от Калфин. Как ще карат една каруца и кой ще се вози в нея“, коментира Дайнов.

Според политолога ситуацията е толкова напрегната, че при евентуални избори някой от лидерите на двете крила в БСП – Станишев и Първанов, със сигурност ще „изгорят“.

По думите на Дайнов ситуацията в БСП е „очевиден пасианс“ и за Бойко Борисов.

„Той много добре знае, че голямата част от хората, които традиционно гледат към БСП, нямат нищо против коалиция БСП-ГЕРБ, защото Бойко Борисов е популист, прилича на Тодор Живков, и Бойко Борисов излиза много хитро в тази ситуация – казва „Аз с Първанов мога да работя“, с което казва следното „Айде да гласувате този път за Първанов и после ще се съберем и ще управляваме“, посочи Дайнов.

Според политолога предсрочните избори са неизбежни. Той допусна дори, че вотът може да е иницииран от „Позитано“ 20.

„Толкова воденични камъни им се събраха, че няма как най-накрая да не кажат: „Добре бе, мама му стара, водим във всички проучвания, дайте да ходим на избори“, прогнозира Евгений Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!