В БСП се надпреварват с постове 'Аз бях на протеста'

OFFNews Последна промяна на 20 април 2021 в 12:45 833 0

Серия от реакции на социалисти-депутати се появи в социалната мрежа във връзка с подмяната на реалността около протестите. Те придружиха постовете си със снимки от собственото си участие в лятното масово недоволство срещу модела „ГЕРБ“, съобщиха от централата на партията.

У нас гражданската енергия е вече крехка. Защото многократно е употребявана. В лошия смисъл. Бях там всеки ден. С много други – партийни и безпартийни. Политизирането на протеста означаваше неговата незабавна смърт. Затова съм щастлив, че не го направихме тогава, написа във Фейсбук депутатът от левицата Явор Божанков веднага, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя да не се подменя истината за протеста. Тя изложи пет факта, уточнявайки, че активисти от партията са се включвали ежедневно, но и запита къде тогава бяха от „Има такава държава“.

Реакцията на Нинова дойде по повод опитите БСП да бъде „пришита“ към статуквото. 

Божанков, който бе един от най-активните участници в протеста, в поста си написа още: „Днес обаче едни се обявиха за "партии на протеста". Разбирам, да бяха се нарекли - новите партии. Въпреки, че някои са били в парламента, когато съм бил малолетен. Такова действие прави всеки следващ протест потенциален инкубатор за политически мераци. И това убива искрата на съпротива срещу всяка уродлива власт. Защото утре протестът може да е срещу Слави, Мутрите, срещу БСП или срещу всеки, който се самозабрави и употреби властта за себе си. Но да употребиш протеста по пътя към властта е лош старт на политическата ти кариера“.

Депутатът е озаглавил поста си така: „За "Партиите на протеста". (Само как звучи :) )“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови