Уволниха подуправителя на Здравната каса

OFFNews 01 февруари 2017 в 18:29 3927 2

Подуправителят на Здравната каса Иванка Кръстева е била освободен от длъжност.

Мотивите за освобождаването на Кръстева не са ясни. 

Иванка Кръстева стана подуправител на НЗОК през 2015 г., след като Димитър Петров напусна Касата. По това време тя беше съветник на здравния министър. 

Тогава Петров обяви, че напуска поста заради политиките, които министерството се опитва да налага на Здравната каса за лекарствата и болниците.

След като обяви несъгласието си с решенията на МЗ, Петров беше призован да напусне поста от Петър Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

01.02 2017 в 20:54

Писмото е адресирано до Диана Николаева и Юлиян Михов, които във фирмения си профил са определени като „хората на Големия глобален счетоводител – одитор – „Ърнст енд Янг“, представляващи го в офиса им в България. Това обаче не е вярна констатация – „Ърнст енд Янг“ (фирма и адвокатско дружество) е чисто българска компания, която купува на франчайз името на лондонската фирма, само за да може да се легитимира приемливо, без да разполага с нужната експертиза, кадри и възможности освен една – да се превърне в черна каса и перач на пари за корумпирани властници. Доказва го участието им в множество апетитни поръчки минали без търг, но за сметка на това с добро финансиране.

http://ow.ly/kL1P308A4zu

42249

1

Denis Rizanov

01.02 2017 в 20:48

Преди още да е приет ЗИД на ЗЛЗ и веднага след приемането на ЗИД на Закона за здравно осигуряване/ЗЗО/, адв. Кръстева – съветник в политическия кабинет на министър Москов контактува с консултантската фирма „Ърнст енд Янг“, за която говори подалият оставка, а всъщност уволнен д-р Димитър Петров. Една от невидимите причини за неговото уволнение е несъгласието му да предостави своята експертиза и тази на НЗОК, както и база данни с поверителна и силно чувствителна информация на външни фирми, защото това би било предателство на интересите, както на лекарите, така и на пациентите, да не говорим за защита на лични данни.

Кореспонденцията между съветничката на министър Москов и консултантската фирма, меко казано, е странна и поражда основателни съмнения за определяне на обществените приоритети на МЗ от частна фирма.
 
X

Да помогнем на украинските деца!