Уволненият МВР шеф в Кюстендил пратил ''свой човек'' при главния секретар на МВР

Ружа Райчева 11 ноември 2022 в 12:42 3146 0

Уволненият областен шеф на Кюстендил Светослав Гриргоров

Снимка Архив

Уволненият областен шеф на Кюстендил Светослав Гриргоров

Отстраненият шеф на областната дирекция на МВР в Кюстендил Светослав Григоров е изпратил свой човек да посредничи при главния секретар на МВР, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев по време на днешния парламентарен контрол. 

Преди две седмици стана ясно, че депутатите от ГЕРБ Христо Терзийски и Младен Маринов са се срещали нерегламентирано с уволнения областен шеф на МВР в Кюстендил Светослав Григоров преди парламентарните избори през ноември.

Днес Христо Терзийски поиска вътрешният министър Демерджиев да даде повече информация относно негови твърдения в интервю на 25 октомври за т.нар. "нерегламентирана среща" между служители на МВР и представители на ГЕРБ. Тогава Демерджиев обяви, че представителите на ГЕРБ са били двама бивши вътрешни министър и настоящи депутати от групата на ГЕРБ - а именно Терзийски и Маринов.

Терзийски попита каква е причината Демерджиев да възложи на Дирекция "Вътрешна сигурност" да наблюдава ръководни служители на областната дирекция на Кюстендил и поиска от вътрешният министър да му предостави копие на заповедта, ако има такава.

Иван Демерджиев му отговори, че е получил информация, че е такава среща се е състояла, след което е потърсил информация от Дирекция "Вътрешна сигурност", без да е възлагал конкретна проверка на уволнения шеф на областната дирекция в Кюстендил Светослав Григоров.

"Оказа се, че те разполагат с оперативна информация за наблюдение на други служители, при което е установена тази среща с вас и г-н Григоров. Извиках г-н Григоров, за да го питам дали е вярно, че е провеждана подобна нерегламентирана среща - той категорично отрече", каза вътрешният министър. 

След този случай Демерджиев отново призовава Григоров да се яви и тогава човек, изпратен от Григоров, отива при главния секретар на МВР и му казва, че Григоров се притеснява да се яви при министъра, тъй като се е срещал нерегламентирано с Младен Маринов.

"Не смятам, че който и да било служител на МВР може да заблуждава министъра си", заяви Иван Демерджиев. 

Христо Терзийски беше първи в листата на ГЕРБ за 10 МИР - Кюстендил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!