Утре в 9.30 ч. президентът ще връчи третия мандат на БСП

OFFNews 26 август 2021 в 15:04 3231 1

Утре, 27 август, от 9:30 часа президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарна група на "БСП за България".

Напълно разбираме отговорността, която сега поемаме - огромна и тежка отговорност на третия мандат като последна възможност, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Ще подходим различно - няма да поставяме предварителни условия, няма да поставяме предварително определени кандидатури за министър-председател и министри. Искаме това решение да бъде взето заедно, каза Нинова.

Ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще поканим "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и "Има такъв народ" на разговори, каза още председателят на БСП.

Корнелия Нинова е категорична, че няма да бъде кандидат за премиер. Според нея не бива лидерите на партии да бъдат предлагани за поста: "Трябва да изберем надпартийна фигура, консенсусна фигура, която да може да изведе България от кризата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!