Управници от ДПС в Хитрино напускат партията след изключения кмет

OFFNews 01 декември 2017 в 14:53 8388 0

Снимка БНТ

Общински съветници и селски кметове от ДПС в община Хитрино напускат структурите на партията. Те са подписали декларация, че излизат от редовете на Движението, за което съобщиха на пресконференция.

От 27 членове на партийно ръководство 26 са подписали декларацията. От 20-те местни структури само тази в село Длъжко не напуска партията.

От ДПС излизат и 16 от 18 кмета в община Хитрино. 14 общински съветници от ДПС в местния парламент също са декларирали, че стават независими.

Декларацията бе прочетена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир, която бе и част от общинското ръководство на ДПС досега. По думите й два са мотивите да се вземе това решение. Единият е провежданата политика от централното ръководство и областното ръководство на ДПС в частта с избирането на кандидати за кметове и народни представители.

Вторият мотив е отстраняването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед от ДПС. 

Исмаил и Ахмед бяха изключени от ДПС през януари, новината съобщи в парламента зам.-председателят на партията Йордан Цонев. По думите му причината са граждански сигнали, че възстановяването на пораженията след експлозията на жп цистерни с газ през декември не върви според очакванията и няма отчетност на изхарчените средства. Двамата изключени отрекоха обвиненията. Исмаил обясни, че причината е опит за намеса в работата му от страна на ДПС. 

"Разбрах, че съм изключен от ДПС от медиите. Една стотинка не е изхарчена без знанието на Обществения съвет", каза тогава кметът на Хитрино.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови