Ултиматум: Ако до 6 месеца няма споразумение, царските имоти отиват в съда

OFFNews 01 декември 2017 в 14:26 7102 3

"Държавата не се е отказала от делата за "царските имоти". Ако не бъде постигнато извънсъдебно решаване на казуса, след 6 месеца продължаваме с делата", каза министър Николай Нанков в отговор на депутатски въпрос за действията на
регионалното министерство по спиране на делата за т. нар. царски имоти.

"Депозирани са молби с искане за спиране на съдебното производство за срок от 6 месеца. Съдът не се е произнесъл по това искане, за което е необходимо съгласието на всички страни по делото“, заяви той.

„Сформирана е работна група. Най-късно в понеделник работната група ще приключи с дейността си и ще има становище. Тогава на цялата общественост ще се представи каква е визията на държавата“, обясни регионалният министър.

От ведомството не са подавани молби за отказ от иска. "Появиха се спекулации в медийното пространство. Заявявам категорично, че не са подавани молби“, уточни той.

Министърът поясни, че има 2 висящи съдебни производства с предмет правото на собственост върху имотите Дворец „Врана“ и Дворец „Царска Бистрица“, по които страна е регионалното министерство, с предмет признаване за установено, че българската държава е собственик на имота и присъждане на обезщетение за ползването без основание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

02.12 2017 в 08:05

Къде те намери Цветанов и тебе бе ряпооооо

6947

1

theprofet

01.12 2017 в 15:01

Вземете му всички имоти на тоя мошеник! И забрана за влизане в България!