Украинският посланик у нас: Посланията на президента Радев обслужват руските интереси

OFFNews 20 ноември 2023 в 20:39 6527 10

п

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България

Посланията на президента Радев обслужват руските интереси, каза в позиция Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България.

Изказването ѝ е по повод днешното изявление на Румен Радев, според който „дипломацията е алтернатива на войната“.

"Подобен тип послания не подпомагат дипломация, а по-скоро обслужват интересите на държавата агресор."

В позицията, публикувана на страницата на посолството във Фейсбук, се посочва още, че докато Русия не се върне към уважаването на международния правен ред, докато не изтегли своите войски от територия на Украйна в рамките на държавните и международно признати граници от 1991 година, в Европа няма да има мир.

Пълната позиция на посолството на Украйна:

Коментар на Посолството на Украйна

Във връзка със запитвания от представители на българските масмедии относно изказвания на българския държавен глава по повод украинското контранастъпление Посолството на Украйна с огромно разочарование констатира, че подобен тип послания не подпомагат дипломация, а по-скоро обслужват интересите на държавата агресор.

Военната агресия на руската федерация срещу Украйна започна почти преди 10 години, през февруари 2014 година.

Днес е 635-ия ден на руската пълномащабна война и украинските граждани героично се борят срещу агресора и отбраняват своята свобода.

Всички предишни опити за мирно и дипломатическо урегулиране, с подписване на Минските споразумения-1 и Минските споразумения-2, вместо да изпълнят своята основна цел, всъщност позволиха на pусия да се подготви към пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година.

Вместо мир и деескалация като резултат от дипломатическото разбирателство с държавата терорист, през този период стана избухването на най-страшна и най-разрушителна война в Европа след Втората световна война.
Сядането на масата с агресор, който идва с цел да унищожи, да заличи украинската държавност, да извърши системен геноцид срещу украинския народ пред очите на цивилизован свят в 21-ви век, е невъзможна опция.
Докато русия не се върне към уважаването на международния правен ред, докато не изтегли своите войски от територия на Украйна в рамките на държавните и международно признати граници от 1991 година, в Европа няма да има мир.

Призивите към мир и преговорите не дават резултат пред лицето на терористи, насърчавани от руското политическо ръководство към масови убийства на мирни хора.

Важно е да се подчертае, че освобождението и защитата на суверенитета и териториалната цялост е дълг на държавата и въоръжените ѝ сили, което се определя в конституцията на всяка една демократична съвременна държава.

След почти стохилядите регистрирани престъпления в Украйна като доказателство пред Международния наказателен съд, след нарушаването на всички норми на провеждане на война, след ядрения шантаж мирът може и трябва да бъде постигнат изключително и само при условията, предвидени във Формулата за мир на Президента на Украйна и подкрепени от международната общност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

13

avitohol

21.11 2023 в 12:48

Д-р Мазникуров т
ая рейтинг система с + и - не работи въобще. За една година без обиди и особени пререкания с никой ми скриха 2 -3 коментара и резултата е 300 точки надолу. Нагоре въобще не се дига с месеци въпреки плюсовете към мен и харесвания на определени хора. Служи ми за ориентир дали мнението ми съвпада с масата хора или съм станал путлерист.

345

12

Джендо Джедев

21.11 2023 в 08:52

137,

Това трябва да го направи вашият Мунчо. Да се убеди на място дали руската свинщина ще спре с преговори. ;) Зеленски при визитата си добре му нащока плешивото канче, ама друго си е да видиш на място. Обаче къде ти у Муня толкова топки...

345

11

Джендо Джедев

21.11 2023 в 07:46

Ордьовър,

Дай пак, че не ти се разбира! ;)

345

10

Джендо Джедев

21.11 2023 в 07:45

Джони,

Те тия българския не са научили, ти за руски питаш... ;)

2073

9

Johnny B Goode

21.11 2023 в 07:17

Ей, тъпо племе сте това рашистките полезни идиоти. Научете го поне този любим руски бе!

ВокЗал се пише, вокЗал. За вас рашистките уроди може и вокZZZал, ако много искате.
Ама не вокСал, това е нещо съвсем друго. място за гуляи означава.

А специално ти 137-мия, ордера и оня отдолу "немислещия" -> Чемодан, Вокзал и Н@хуй!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика