Убедителна победа на Васил Терзиев още на първи тур очаква Кирил Петков

Съпредседателят на ПП-ДБ отказа предложението на Борисов за взаимна подкрепа на балотажите

Ружа Райчева 26 септември 2023 в 13:12 2696 6

Васил Терзиев и Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

Васил Терзиев и Христо Иванов

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков вярва, че кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев ще спечели още на първи тур на местните избори. Самият Терзиев каза, че "основният сценарий е убедителна победа на първи тур".

Коалция "Обединени за София", съставена от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София", се регистрира в последния възможен ден за местните избори на 29 октомври 2023 г.

Съпредседателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков и Христо Иванов, кандидатът за кмет на столицата Васил Терзиев и председателят на "Спаси София" Борис Бонев внесоха документите в столичната общинска избирателна комисия. Именно Бонев е водач на листата за общински съветници на обединението.

"Изключително сме щастливи, че г-н Бонев е водач на нашата листа. Работим за изборна победа на първи тур. За момента втори тур не е основният сценарий", коментира пред журналисти Васил Терзиев.

"От нас зависи да има по-голяма ангажираност на гражданите, да разбират какво се случва и активно да изкореним корупцията, така че публичният интерес да бъде застъпен", каза той. Терзиев даде заявка, че ако стане кмет, ще инспектира ремонти и ще засили функцията на вътрешния одит и всички инструменти, с които общината работи.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира, че повече от всякога днес ПП са уверени, че следващият кмет на София се казва Васил Терзиев.

Петков обяви, че е "абсолютно уверен", че ПП-ДБ ще стигнат до балотаж на всички места в България, където са издигнали кандидат-кметове. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще подкрепят ПП-ДБ на балотаж там, където могат, но че очаква и отсрещното в замяна. Кирил Петков обаче не потвърди този план:

"На национално ниво говорихме с нашите структури и вярваме, че ПП ще бъде част от всички балотажи. Ще подкрепяме нашите кандидати."

Васил Терзиев заяви, че от месеци се работи по сформирането на този екип с амбицията за положителна промяна на столицата. Все така смятаме, че ГЕРБ е основният ни опонент на тези избори и искаме да променим техния модел на управление, каза той.

Борис Бонев заяви, че "Обединени за София" няма да допуснат бъдещо управление на ГЕРБ. "Работим за мнозинство в Общинския съвет, ако това не се случи, ще дискутираме какви са приоритети на останалите участници", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

6

Valioka

26.09 2023 в 18:25

Колеги, моля ви не се поддавайте на емоции. Разбирам недоверието, но се вгледайте в простичките факти, че демократичната общност застава зад кандидатурата на младежа. Постигнал е наистина значителни резултати в една пазарна икономика, което говори за неоспорими качества. Освен това лидерът на "Спаси София" безусловно го подкрепя... Моля ви, таман поизчистиха форума от тролове, нека сме разумни...

606

5

order

26.09 2023 в 17:35

Интересно... логично е на балотаж да отидат Кекемян и Григорова...
Кого ли ще подкрепи фирма за избелване ПП-ДБ...

17439

4

мнение от IP

26.09 2023 в 17:25

Wenc, какъв "другар" е Терзиев, като е през 1989 г. е бил на 11 г.? Други "баш другари" сега са видни демократи. А какво е създал се информирайте сам.

605

3

Wenc

26.09 2023 в 16:45

@Moirae, и какво точно е създал другарят Терзиев ?

4038

2

Moirae

26.09 2023 в 15:46

Добре е да се оценява човекът по това, каква стойност е създал, черно на бяло, а не по приказките на хората. Да умееш отсяваш плявата.

5827

1

pisnamiotmutri

26.09 2023 в 14:10

Всички го очакваме. Момчето е проверено от шефовете ще слушка.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика