Твърде е възможно инфлацията да ни изненада, обяви финансовият министър

Не мога да гарантирам, че ще се намерят пари за компенсации на Топлофикация София, каза Валери Белчев

OFFNews 03 октомври 2021 в 10:29 2994 0

Твърде е възможно инфлацията да ни изненада. Планира се догодина тя да е 2 на сто, но ще направим всичко възможно гражданите да не изпаднат в затруднено положение. 

Това прогнозира министърът на финансите Валери Белчев по Нова тв. По думите му засега не се обсъжда повишаване на данъците. 

Ще представим бюджет за 2022 г. в срок, увери Белчев. И допълни, че се водят разговори със синдикати и работодателски организации. По думите му още е рано да се кажа каква ще бъде минималната работна заплата през следващата година, а максималният осигурителен доход, който се обсъжда, е 3600 лв. 

Кирил Петков ми предложи поста на финансов министър, съгласувано с президента и премиера, заяви в отговор на въпрос Валери Белчев. 

Пари за ЦИК са осигурени, има достатъчно средства за машините за гласуване, каза още той. 

Не мога да гарантирам, че ще се намерят пари за Столична община, за да се компенсират по-високите цени на природния газ и тока. В крайна сметка СО е отговорна за тези активи, не се предполага, че държавата трябва да субсидира, защото някой 20 години не може да си оправи "Топлофикация София, министерството на финансите не е дойна крава. Естествено, че не можем да оставим на улицата хората, които работят в електротранспорта, ще търсим някакъв начин, каза още Валери Белчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови