Турция увеличава капацитета си по границата с България, обещава по-бързо пропускане на трафика

OFFNews 18 декември 2022 в 16:46 1396 1

Министрите на вътрешните работи Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу.

Снимка МВР

Министрите на вътрешните работи Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу.

Скоро на двата гранични пункта на Турция с България - ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" - турската страна ще направи технологични изменения и ще увеличи капацитета им, така че трафикът да може да бъде пропускан по-бързо. Това е уверил турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу българския си колега Иван Демерджиев на среща между двамата в Турция.

Двамата са обсъдили конкретни мерки за ускоряване на преминаването на границите - пишат от пресцентъра на МП, без да уточняват какви са те.

От своя страна служебният вицепремиер Демерджиев е благодарил на турския си колега за помощта при справяне с огромния мигрантски натиск. Той е уверил, че ЕС ще се ангажира да подпомогне и двете държави в това "нелеко усилие".

Двамата министри са обсъдили и проекта за построяване на мост на река Резовска, сътрудничество в областта на обучението на служители, съвместни дейности в борбата с миграцията, обмяната на информация, бедствията и извънредните ситуации и сигурността на границата.

Министър Сойлу отново е изразил съболезнования за смъртта на българския полицейски служител, който беше убит на границата и е уверил, че съвестното разследване на трагичния инцидент продължава, като предстои да се изяснят всички факти и обстоятелства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

1

путин хуйло

18.12 2022 в 18:09

Изглежда ердоган е единственият, който може да опази границата на страна, която твърди, че несправедливо е "спряна" от Шенген!
 
X

Да помогнем на украинските деца!