Трифонов: Македонците са едни объркани хорица

OFFNews 01 октомври 2018 в 17:37 4099 1

"Една държава, която се казва Македония, а тези, дето живеят в нея, са едни объркани хорица".

Това написа шоуменът Слави Трифонов във Фейсбик по повод референдума за името на Македония. 

Според него съседите ни не знаят точно какви са, но той има отговор на този въпрос. "Аз ще ви кажа какви са. По това, което правят, включително и на този референдум, е повече от ясно какви са. Българи са", смята Трифонов. 

Ето какво написа Слави Трифонов в социалната мрежа:

"Не знам дали истински ви интересува това, което се случва в Македония и въобще не знам как гледате на тази така наречена държава. Емоционално ли? Исторически ли? Географски ли? Не знам как гледате на македонците, които пишат срещу българското посолство в Скопие “Булгари мрете”, а същевременно се редят на опашка за български паспорти.

Не знам за вас, затова ще ви кажа за себе си. Когато бях в седми клас, ходих на олимпиада по история. Писах за хан Аспарух. Но после комисията реши да ме изпитва. И ме попитаха: “Станиславе, как би отговорил с една дума на претенциите на македонците, че Самуил е македонски цар?“ Аз бях много горд от себе си, защото се сетих да кажа, че Василий Втори е наречен българоубиец, а не “македоноубиец”.

Това беше много отдавна. Днес нищо не се е променило. Една държава, която се казва Македония, а тези, дето живеят в нея, са едни объркани хорица. И не знаят точно какви са. Аз ще ви кажа какви са. По това, което правят, включително и на този референдум, е повече от ясно какви са. Българи са.

Казват, че умните хора се учат от своите грешки, мъдрите хора се учат от чуждите грешки. Скъпи българи от Македония, толкова примери имате около вас, а още нищо не сте научили."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

1

Новак

02.10 2018 в 06:21

Когато е бил в седми клас нямаше Македония а Югославия. Шансът в онова време някой да пита ученик в седми клас за претенциите на Македонците е много малък.
И явно много неща са се променили защото това е повече геополитически сблъсък отколкото някакви балкански страсти. Променило с е и това, че етническия състав н държавата Македония вече е доста различен и има големи изцяло албански райони.
Та това масово опростяване на проблемите в Македония и свеждането им до някакви патриотарски изблици с 1000 годишна давност е меко казано наивно, да не кажа тъпо. Струва ми се, че антибългарската тема в момента не е най-важното там.