Трифонов: Колко пари има Слави? Сеир и жълто любопитство

Цялата информация е в ръцете на контролните органи, платил съм глоба и не съм нарушил закона, твърди лидерът на ИТН

OFFNews 18 август 2022 в 10:53 3452 6

Слави Трифонов

Снимка БТА архив

Според Слави Трифонов всички негови пари са спечелени по телевизията

Колко пари има Слави? Има контролни органи в държавата, които знаят отговора на този въпрос. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. 

Това коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който не подава декларация за имуществото си в КПКОНПИ. 

"Направени са ми много проверки и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават изпълнението на закона. При всичките проверки не е открито нищо незаконно и нищо нередно. Аз съм платил глоба за това, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм провокирал контролните органи да извършат проверки, с което да установят нарушил ли съм закона. Не съм!", пише във фейсбук Трифонов. 

"В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията", коментира той.

Закон обаче е нарушен, защото изискването за подаване на декларациите пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество не е нечие случайно хрумване, а именно част от закон.

Трифонов припомня, че ИТН е върнала в държавния бюджет партийната субсидия над 1 лв. за глас. Понеже смятам, че моралът е над закона, “Има такъв народ” по закон трябва да получава субсидия от 8 лева на получен глас, т.е. откакто “Има такъв народ” е активна политическа партия, тя е трябвало да получи 4 229 032 лева от вашите пари под формата на субсидия. Защото такъв е законът. Обаче, по морал, беше проведен референдум, на който вие ясно се изразихте, че субсидията трябва да е 1 лев. И затова ние сме върнали 3 755 528 лева от вашите пари в държавния бюджет. Защото така е морално, пише още Слави Трифонов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

6

случайно прочетох

18.08 2022 в 13:29

Славчо Македонски Догански, така и не може да вдене, че тези декларации целят да информират хората дли работят "В полза роду", или като Джамбазки и много други "В полза джобу".

Колкото и пари да има, халал да са му на диванчето в тъмното, сам като уличен пес.

12073

5

IvanofRumen

18.08 2022 в 13:11

Защо не си ..........! Смотан вампир, слуга на Доган и мафията. Надявам се след изборите които предизвика да се скриеш завинаги в тъмницата и да не даваш акъл, който нямаш.

2099

4

Mateevk

18.08 2022 в 13:06

ГолЕм популист!

6145

3

kokoten

18.08 2022 в 11:53

Славчо,чалгата не убива,само те прави по-глупав...

1331

2

ваксиниран

18.08 2022 в 11:36

Не бе, глупако, като ставаш публична личност и черпиш от публичния ресурс, трябва да се отчиташ публично.

Вярваме на "чалгаря на мафията", че е честен, да...