Три медии на Пеевски са опазили България от задкулисието, твърдят от ДПС

Ружа Райчева 07 октомври 2021 в 18:44 10353 3

Снимка Европейски парламент

Има много масирана атака срещу г-н Пеевски през последните години и тя идва основно от кръга "Капитал" и от неговите медии. Защото г-н Пеевски през годините разобличава задкулисието на този кръг. Задкулисието в България е огромно и г-н Пеевски - точно с трите си медии - пречеше на Прокопиев да реализира своя икономически интерес, който минава през политическа реализация, заяви пред bTV евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк.

По думите му санкциите "Магнитски" са външнополитически инструмент и са наложени върху бившия народен представител от ДПС без сериозно основание:

"Прокопиев ползва своето влияние, задкулисието в България е огромно. Атаката е срещу Пеевски, защото той разобличава кръгът Капитал".

Според Кючюк кръгът "Капитал" представлява концентрация от медии и неправителствени организации, които си помагат взаимно:

"Този кръг може да няма представители в Народното събрание, но забележете - във всяко едно правителство има своите министри, а това са думи на бившия премиер Бойко Борисов, не мои. Той сам е казвал, че в първото му правителство е имало 6 имена, свързани с Прокопиев."

Евродепутатът е категоричен, че от ДПС биха защитили всеки техен член или симпатизант, ако попадне в ситуация като тази на Делян Пеевски: 

"Това е принципна позиция на ДПС. Ние не сваляме доверието си просто защото някой иска да го свалим, или защото казва, че той не е прав. Искаме доказателства и основания. Не искам да се превръщам в адвокат на г-н Пеевски, но той е декларирал всичко, което е трябвало да декларира по закон" 

Илхан Кючюк потвърди, че по всяка вероятност ДПС ще има собствен кандидат за президент, чието име ще се разбере в близките дни. Той разкритикува Румен Радев, като заяви, че настоящият президент се е провалил в усилието си да обедини нацията. 

Кючюк смята, че е било грешка съвместната историческа комисия да се постави на фронтално място като "незаобиколим камък", от който зависи българското одобрение за евроинтеграцията на Северна Македония.

"Фалшивите новини пречат най-много на отношенията между България и Македония. Загубихме идеята за общо бъдеще. Имаме нужда български медии да работят на територията на Македония, както и техни медии да дойдат тук", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1419

3

Dido

07.10 2021 в 20:29

Тоя резултат от ОЧЕВАДЕН ИНЦЕСТ е РЯДКО нагло и цинично лайненце.Тук се пише за българин,но НАВСЯКЪДЕ в чужбина казва,че е ТУРЧИН!Тоя НЕ РАБОТИ ЗА НАС,а за Доган и фирмата ДьеПьеСье!

1810

2

Maxim

07.10 2021 в 20:00

Това е вица на седмицата, без да съм чел обясненията на оня капут от ДПС.
 
X

Да помогнем на украинските деца!