Трети март е ден на памет, благодарност и национална гордост, каза Росен Желязков

OFFNews 03 март 2024 в 10:43 1027 5

Росен Желязков

Снимка Пресцентър на НС

Трети март е ден на памет, благодарност и национална гордост, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в град Шипка. Той присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово", отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Трети март е празник, на който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, независима, обединена, заяви Росен Желязков. Той отбеляза, че на този ден българите празнуват реализацията на националния идеал за възстановяване на българската държавност в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения.

Днес е ден, в който ние изразяваме своята благодарност към всички руси, румънци, беларуси, украинци, финландци, сърби, черногорци, които дадоха живота си за свободата на Отечеството ни, подчерта председателят на парламента. Това е ден, в който българският национален идеал за свобода и суверенитет е реализиран по своя исторически справедлив начин, добави Росен Желязков.

По-късно Росен Желязков ще участва в Тържественото отбелязване на Националния празник на Република България и 146 години от Освобождението на страната на връх Шипка. Честването е под патронажа на председателя на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

5

Mateevk

03.03 2024 в 15:06

3 март е дата, имаща пряко отношение към нашата история и това не може да се промени и няма нужда се променя. 3 март обаче не е точно датата, заради която трябва да изпитваме най-голяма гордост и самочувствие. Има други по-подходущи и безспорни дати и трябваше да ги обсъждаме, но управляващите направиха неоценима услуга на кресливата русофилска опозиция начело с Радев, като решиха да сменят 3 март като национален празник с 24 май без да направят една предварителна подготовка, вкл. и обсъждане на други възможни дати. И после изведнъж дадоха заден, за да триумфират сега като победители копейките, присвоявайки си 3 март и титлата "патриоти". Те . заклетите русофилистици били "патриоти", а ние сме били "безродници"! Докъде само стгигнаха нещата. Но с примитивни хора не трябва да се играе примитиввно, а умно, защото примитивизмът и популизмът са тяхната територия и там печелят - с едносрични лозунги, с лъжи и манипулации.

-1974

4

Владè

03.03 2024 в 12:33

Третимарт е опиум за народа.

500

3

781000

03.03 2024 в 12:19

3ти март е ден на срам, когато празнуваме свобода, подарена ни от други. Опитът за свобода от 1876та, обесването на Левски и т н показват, че не сме си заслужили свободата - на чорбаджиите им е било добре в Османската империя.
3ти март е пример за свобода, дадена на хора, които не знаят какво да я правят.
А от Шипка се завлечете в Свиленград, дано освободите и него от турските казина.

3714

2

GB

03.03 2024 в 12:12

Хич не ми е благодарно, век и половина по-късно!

Да не ни мислят за неприятелска държава, да не мислят и да не се държат с нас според записаното преди век и половина, а именно:

Трибутарно (=плащащо трибут!)

Васално! (подчинено на решенията на русия!)

Задунайския губерния (една от многото губернии на руската империя!)







1005

1

ПР

03.03 2024 в 11:50

А на връх Св.Никола се веят руски знамена-Честит Празник!
/ по този почин,на 4.юли,в САЩ,трябва също да се вее руското знаме.Все пак,купуват от братска Русия,сегашният си най-голям,щат за жълти стотинки.Както и френското-също закупена на безценица огромна територия,разделяща по вертикала,сегашните САЩ/
 
X

Да помогнем на украинските деца!