Транспортният министър ще проверява защо се бави "Струма"

OFFNews 15 август 2014 в 15:13 2469 0

Николина Ангелкова

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова ще проверява забавените проекти, свързани с изграждането на автомагистрала "Струма" - Лот 4, магистрала "Марица"- Лот 1, както и жп линията Пловдив - Свиленград.

Ангелкова обяви това днес, след като представи екипа си.

Министърът обеща да работи по приключване на големите инфраструктурни проекти, за което предстои среща с премиера Георги Близнашки и с вицепремиера Екатерина Захариева.

Тя си е поставила и като основна задача да минимизира загубите на средства по Оперативна програма "Транспорт".

Ангелкова призна, че оперативната програма е "отличник" и по нея е направено много.

До момента са разплатени около 2.5 млрд. лв. - 63%, са разплатени до момента. Ако до края на годината успеем да разплатим 82 млн. евро, няма да имаме проблем в усвояването на средствата, уточни миниситърът на транспорта.

Нейни заместници ще са Георги Тодоров и Камен Спасов.

Тодоров ще отговаря за сектор "Транспорт". Той беше зам.-министър на транспорта и в кабинета "Орешарски" и председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" АД.

Другият заместник - Камен Спасов, ще отговаря за с информационните технологии и съобщенията. Той има опит в областта на електронното правителство, оперативната съвместимост и информационната сигурност. Преподавател е във Факултета по математика и информатика в СУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews