Трайков: Нова Република предложи тест за това кой милее за дясното

OFFNews 06 февруари 2017 в 21:30 5460 7

Предложението лидерите на партиите от десницата да се оттеглят от депутатските листи в името на общо явяване на изборите е тест за това кой доколко милее за обединението на дясното. Това заяви политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков пред bTV.

"Това е знак, че хората, които конструираха досегашния неработещ модел, вече няма да претендират за управлението на новото дясно обединение. Ако една политическа сила иска да има значение, то тогава не трябва да представлява пет различни воли на пет различни човека, които имат свои цели и си ги следват, както намерят за добре. Това е разликата между Нова Република и старото. Това ще е публичен тест кой доколко милее за единството на дясното спрямо собствените си политически или бизнес перспективи", обясни Трайков.

Той допълни, че става дума и за готовността на Радан Кънев да не се кандидатира, ако Меглена Кунева, Божидар Лукарски и другите лидери поемат същата отговорност в името на дясното обединение.

"Дясното, като механичен сбор, без да има силата на консолидирана партия да взема принципни решениея, не носи полза. Това се видя в досегашното правителство – всеки министър вземаше решения според своята компетентност и морален компас, без непременно да спазва принципите, върху които беше създадена политическата сила", каза той

Трайчо Трайков изброи заслугите на депутатите, които сега са част от Нова Република.

„Покажете ми от някой вдясно, извън Нова република, който е направил това, което са свършили Мартин Димитров, Петър Славов, Радан Кънев... Във всяко едно отношение. Това е политическият багаж, с който влизаме на тези парламентарни избори".

Други „влизат с позорно хънкане и мънкане, нахокани от бившия министър-председател", допълни той. 

„Реформаторски блок няма. Има Нова Република, има и част от партиите от бившия РБ, не се знае кои точно, не се знае каква точно организационна форма приема това образувание."

По повод обещанията на Корнелия Нинова и БСП Трайчо Трайков каза: „Не е важно кой какво обещава , а на кого хората ще повярват. Аз неведнъж съм изчислявал, че всички ние ежегодно губим 10 милиарда лева от картела за горивата, ДДС-измамите, от машината за смазване на обществените поръчки - 20-30%, неотчитания данък печалба от големи предприятия, без да броим еднократните шамари „КТБ" и „Белене". Последните 10 години, когато всичко това разцъфтя, поне 4 управляваше БСП и не знам нещо да се е случило в правилната посока."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

5

косата

07.02 2017 в 01:34

Пази боже от дясно с Кунева и Лукарски ... соцгерберизъм ...

13604

4

In Trum we trust

06.02 2017 в 22:43

Този не беше ли един, който Прокопиев го назначи понеже му бил състудент и Боко го изхвърли докато на държавни разноски сваляше секретарката си на плажа в Катар !?


Ако този ни е дясното.....

42249

3

Denis Rizanov

06.02 2017 в 22:19

Извинявайте, че така ще го кажа направо, нецензурно малко... ма това са е.ахти евтините хомосексуални номера. При това с изцяло балкански привкус.
Разбрал бай радан, че вероятността за влизане, лично неговата клони към отрицателна безкрайност и си казал: "яс не сакам аз да съм добре, ама и вие няма да влезете без мененка!"
Какъв конструктивизъм има в това?!