Томислав Дончев: Шести избори е нечуван експеримент, демокрацията не бива да се предозира

"Това, което ни се предлага, е странно – вторият предлага на първия да го подкрепи, а след това да действа в парламента като опозиция"

OFFNews 07 май 2023 в 10:49 1997 8

Томислав Дончев

Снимка БГНЕС

Томислав Дончев

„Най-важно за страната е да има правителство с работещ парламент, защото той има да върши работа. Задачата тук е да се намери възможната и правилната политическа технология това да се случи. Шести път избори е нечуван експеримент, който не знаем до какво ще доведе. Демокрацията не може да се предозира."

Това коментира в интервю за bTV днес зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш вицепремиер Томислав Дончев.

Той отново отхвърли предложението на ПП-ДБ за състава на представения от тях кабинет "Денков 2".

„Това, което ми се предлага, е странно – вторият предлага на първия да го подкрепи, а след това да действа в парламента като опозиция. Офертата е – подкрепете ни, а после си изпълнявайте функцията на опозиция в парламента“, заяви Дончев.

„Първи вариант е да има представители от двете политически сили, но експерти. Друго – сядаме, довършваме разговора по приоритети и програма. После се опитваме да селектираме отбор от експерти, на които имаме доверие. Това са възможните сценарии“, каза той.

„Това е унизително за първия, това предложение е арогантно, има корупционен привкус – 2 млрд. лева, които една парламентарна комисия да си ги разпределя и да си ги ръководим ние. Едно такова предложение е противоконституционно“, каза още Дончев.

Според него е важно да се намери компромис, тъй като страната не може да остане без бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

8

ImBlack

07.05 2023 в 18:59

При положение, че за що годе интелигентни хора като Дончев, Биков, Сачева, Дилов е нормално действащ политик, лидер на партия да получава "подаръци" от предприемачи под формата на златни кюлчета и пачки евро, какво му е ненормалното на това втората политическа сила да не иска да подкрепи правителство с участието на такива хора?
Докато ГЕРБ бранят корупцията на всички нива и особенно на най-високите и безотговорността и безотчетността на главния прокурор, а прокуратурата и съдебната система поради зависимостта си да е параван за корупцията, НЕМОЖЕ ДА ОЧКВАТ ДРУГО!

89

7

bat.galin

07.05 2023 в 14:50

откакто кюлчетата и пачките станаха норма, изборите са експеримент , да .

3948

6

Здравомислещ

07.05 2023 в 12:24

Моралът и Богобоязливостта изискват, когато сте крали като за Олимпийски игри и до този момент ви се е разминало, да се покриете в някоя миша дупка и да сте по-тихи от тишината. Поне това. А вие, цялата ви малоумна тумба, кой от кой по прост, нагъл, арогантен и циничен, се надпреварвате да натоварвате останалите с вашите ангажименти. Видовден идва глупаци, така както дойде за горанов, така ще дойде и за теб, за бойко, за цацаров, за гешев. Списъкът е много дълъг.

75

5

230 млрд баксов

07.05 2023 в 12:22

Тоя пак нищо не е разбрал.

Вторият предлага на първия да го подкрепи, а след това да действа в парламента като евро-атлантическа партия за каквато се пишете.

Тоест - СЪДЕБНА РЕФОРМА!!!!!!!!!

Ака не искаш съдебна реформа, бегай при Доган ефенди.
Той те чака с усмивка на уста и броеницата върти в ръка.

Кое не е ясно?

12078

4

edin slep

07.05 2023 в 12:18

Ох, живи да ги ожалиш, то не бяха суджукгейт, то не бяха Жоси, то не бяха "осемте джуджета", Илчевски какви неща разказа, ремонти на ремонта, феодализъм из цялата страна, пловдивския панаир харизаха, Нефтохим не плащали данъци 12 години, асфалт колкото да намажеш филийка, ама наглеят ...

ДГД ГРОБ!

12761

3

cepcem

07.05 2023 в 11:18

Ужасно е да предозираш с Демокрация. Не го пожелавам на никого. Късмет!

900

2

Porr

07.05 2023 в 11:07

Още по-странно е спечелилите да не правят кабинет и за това да обвиняват вторите, че не искали да се прегърнат с тези, които ги свалиха.

1000

1

PaulPierce

07.05 2023 в 10:59

Лесно е да критикуваш, без да предлагаш нищо. Случва им се май за трети път
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика