Томислав Дончев: Очаквайте новини за безплатни PCR тестове

OFFNews 11 ноември 2020 в 09:27 3198 7

Томислав Дончев

Очаквайте в близките дни или седмици новини за безплатни PCR тестове, обяви в предаването "Тази сутрин" вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му безплатните тестове ще са за "тези, които имат нужда".

Дончев посочи, че трябва да се направи всичко възможно, за да се увеличи тестването като стъпка срещу разпространението на коронавируса. 

„Ако цената за това са повече безплатни PCR тестове, тогава те трябва да са безплатни. Опитът на други държави показва, че това е един от методите за ограничаване на заразата“, коментира вицепремиерът.

На въпрос дали държавата има пари, за да осигури безплатни тестове, Дончев бе категоричен, че има.

„Не това е проблемът, с който държавата не може да се справи", заяви той. 

Има готовност да се прилагат ескалиращи мерки при нужда, без да се затваря държавата, обяви още вицепремиерът. По думите му обаче контролът не може да замени личната отговорност.

Според него лятото „не е било проспано“ по отношение на разпространението на вируса. „Пролетта лекарите не знаеха как да се борят със заболяването. Сега са натрупали опит и успяваме да излекуваме голяма част от заболелите“, добави Томислав Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

7

order

11.11 2020 в 11:03

".... В съзвездието Томислав свети мъдростта на чиновника натегач, светят мъглявините на провинциалния ум, случайно видял столица и власт...."

4164

6

Egocentric Eccentric

11.11 2020 в 11:03

@JustSoYouKnow

Ема едно нещо с което не са обременени психически и то се нарича "съвест"

89

5

bat.galin

11.11 2020 в 10:05

ало , редакцията , и това ли е "политика" ?
даебатъпацитедаеба

8074

4

JustSoYouKnow

11.11 2020 в 09:55

Аз новините за безплатни тестове вече ги четох, даже на няколко пъти през месеците се обясняваше как са безплатни. Вие, драги ми Томи, сте хора, които са обременени психически и между това, което говорите и действителността няма нищо общо. Трябва да минат едни добри хора с ризи с дълги ръкави през парламента и да ви закарат при другите хора загубили връзка с реалността, току ви се окаже, че сте Наполеон или някоя друга велика личност.

6145

2

kokoten

11.11 2020 в 09:42

Меко казано я проспахте...а лекарите как са се научили да лекуват ковида се вижда от броя на починалите,а той никак не е малък....Всъщност всеки,тъпоглав,арогантен и безсрамен гербераст ще говори до изприщване такива работи....просто вие се превърнахте в масови убийци,уважаеми безсрамници....а поведението на Мутрата е просто за разстрел,лесно е да приказваш глупости особено когато си се разболял и имаш на разположение цялата държавна машина,а много хора нямат тоя късмет...нямат лекарства,няма лекари...е,легла има,но какво от това....

4164

1

Egocentric Eccentric

11.11 2020 в 09:30

Кога да ги очакваме? Като свърши пандемията? 9 месеца какво прайхте?