Томислав Дончев: Няма да ставам премиер, ако Борисов е кандидат за президент

OFFNews 04 август 2016 в 10:42 4097 2

ГЕРБ традиционно се явява самостоятелно на избори и това си личи от политическата история на партията. 

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по бТВ. Той отрече сценарий, в който премиерът Бойко Борисов се кандидатира за президент, а той оглавява кабинета. По думите му иска да забави темпото на смяна на позициите си и има нужда да довърши задачите си на вицепремиер. Последните 8-9 години съм бил какъв ли не. През 2-3 години поемам нови предизвикателства. Трябва да се намали темпото и да си свърша работата на вицепремиер, обясни Дончев. 

Като една от задачите, които иска да довърши, той посочи организацията на предстоящото представителство на ЕС, което България ще домакинства. Дончев заяви, че за разходите е рано да се говори, но е важно да се използва моментът, за да поставим „в оборот” теми като кохезионната политика, енергийна сигурност и сигурност”.

По повод предложението на депутата Велизар Енчев да не се организират избирателни секции в страните, в които има извънредно положение, Дончев посочи, че може да се мисли за това, но е рано. По думите му много зависи от ситуацията – дали извънредното положение ще остане в сила, има ли препятствия гражданите да упражнят вота си и има ли нерегламентирано влияние върху тях. „Ако в страна по света няма гаранции, че правото на глас ще бъде свободно упражнено, трябва да вземем мерки.”, подчерта Дончев. 

Той посочи още, че предстои да разберем каква ще бъде цената на предстоящия вот за президент, но според него няма да е по-скъпо от едни местни избори, които са и по-трудни за организиране.

Не знам какво общо може да имаме със скъсан кабел на събора на БСП, коментира Дончев обвиненията от левицата, че ГЕРБ стои зад спрения сигнал на предаването от събора им в Бузлуджа.

Едва ли има грях, който да не ни е приписван. За щастие често премиерът има публични изяви и се знае къде е бил по това време и дали е късал кабели, каза още вицепремиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!