Томислав Дончев: Няма да има огледална реакция и да поискаме оставката на Румен Радев

OFFNews 11 юли 2020 в 15:52 6584 5

Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов ще дадат извънреден брифинг в 16:30 ч в Министерския съвет, обяви правителствената пресслужба.

Вицепремиерът Томислав Дончев откри брифинга с думи на благодарност към всички български граждани, които протестират без да нарушават обществения ред, както и към полицаите, които са подложени на огромно напрежение.

Акценти от изказването му:

Вероятно очаквате огледална реакция след включването на президента.

Не, няма да кажа, че правителството иска оставката на президента.

Аз държа той да си изкара мандата.

Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинения към съветниците на президента.

Президентът днес поиска цялата власт. Защото конституционната процедура е служебен кабинет.

След Дончев думата взе социалният министър Деница Сачева, която отново заяви, че ни очаква тежка зима и сме в период на пандемия. 

И Дончев, и Сачева призоваха за конкретни предложения какво следва оттук нататък.

Последен думата взе Красимир Каракачанов.

Не съм вярвал, че ще ми се наложи в качеството ми на министър на отбраната да коментирам изказвания на президента. Да започнем от онази случка, която разгневи и мен, и вас, и 90% от българския народ. Случката в Росенец. Нека се върнем към събитията такива, каквито са. Този имот е продаден по времето на Иван Костов и е оформен по времето на Орешарски, заяви вицепремиерът Каракачанов.

Той заяви, че и на протеста снощи, и днес в Росенец имало хора, отишли да предивзикват сблъсъци и агресия. На наш симпатизант вчера представител на охранителна фирма му е предложил 50 лева за участие в протеста. Има си ДАНС да разследва кой и защо го е направил, добави вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

5

Stamboloff

12.07 2020 в 07:33

Дончев ми беше единствената надежда там...жалко.
Не очаквах, че няма да анализират проблема, а ще хукнат да атакуват единствено президента.Който не е разбрал досега: общото с 2013 е безцеремонната наглост на Доган., който по думите на ББ работи тихо и отзад.Тогава наложи Пеевски като изнудваше БСП, сега пак през Пеевски наложи друг - Гешев с изнудване на ВСС и Герб. Сега големият мъдрец си е сипал едно , гледа ви безизходицата по телевизора и ви се смее,..Този акохолизиран мизерник. Я проверете сделката със сарая, плаща ли данъци, как се купува ТЕЦ с гарантиран доход за студен резерв. Ами ще ви се подиграва, ама на вас. Ние отказваме! Затова сме на улицата.

10372

4

elbarbudo

11.07 2020 в 22:13

какво е градил тоя боклук? а брат му?

20699

3

Новак

11.07 2020 в 21:34

Голямото разочарование от тази криза е Томислав Дончев. С думите за гражданската война мисля, че разруши имиджа, който беше градил с години. С тези изказвания още повече затвърждава лошото впечатление.
Не вярвах, че някой гербаджия ще бъде по неприятен от Цвък, а виж как се обърнаха нещата!

17439

2

мнение от IP

11.07 2020 в 17:01

Ами не, г-н Дончев. Правителството трябваше да подаде оставка, когато се чуха разговорите на Борисов. Мислех, че г-н Дончев е интелигентен човек, но явно средата, в която попадаш замъглява разума. Помните ли 2013 г? Тогава от БСП и ДПС ни говореха същото - ами какво предлагате после, ама ние сме законно избрани... А Сачева направо падна много ниско. Как може да говори, че някой призовавал към метежи. Какви са тия простотии?

2800

1

zpe

11.07 2020 в 17:00

Вижда му се края... Поддръжниците им вече си личи как се оттеглят, в Европа също текат вредни за тях процеси. Няма да има завръщане за тия! Да се надяваме само, че следващите ще се заемат да ги опандизят здраво. Вярно, прецедент ще е, но малко ли постигнаха за обединението на нацията?