Тома Томов: Решението за F-16 е част от голямата игра, която става на Балканите

OFFNews 20 януари 2019 в 11:23 11663 2

Решението за започване на преговори със САЩ за закупуване на нов боен самолет F-16 е част от голямата игра, която става на Балканите.

Тази теза разви журналистът и депутат от БСП Тома Томов. Според него самолетът е добър, но самата процедура в парламента е била фарс. "Ясно беше, че след като си в този съюз, решението ще се вземе във Вашингтон. Решението беше взето, този самолет ще бъде купен. Това е част от голямата игра, която става на Балканите”, каза Томов в ефира на bTV.

По негови думи в региона има битка, в която американците искат да изгонят руснаците окончателно от Балканите и същевременно руснаците реагират: "Има голяма битка. Едно време Русия беше като повалено котенце по времето на Елцин, сега не е така"

Депутатът от БСП коментира още отхвърлената от британския парламент сделка за брекзит. "Тереза Мей няма големия опит на велики държавници като Чърчил и Макмилан и прави грешки, защото в ключов момент застава начело на страна, която е много дълбоко разделена", изтъкна Тома Томов.

Той отбеляза, че най-основната грешка на Мей е била да обяви избори. "Оказа се, че е абсолютно катастрофална във воденето на предизборната борба. Тя ще влезе в историята като жената, която е имала най-голямата загуба – 230 депутати е колосална загуба", посочи Томов.

Според него е важно управлението на Тръмп да удържи курса на икономиката, за да не се получи рецесия. Тома Томов отбеляза още значимостта на разследването, което се води срещу американския президент за руската му връзка. „Никой не знае дали има такава връзка, ако има, колко е дълбока, с пари ли го държат. В крайна сметка в това е въвлечено английското разузнаване и цялата управляваща класа в Русия и по някакъв начин, ако той падне, може да стане проблем и оставането на власт и на Путин в Русия”, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6162

2

red-army

20.01 2019 в 14:28

Ххахаха карикатура като Тръмп щяла да събори Путин....абе тоя човек що си не пие хаповете за деменция?

За цял свят е видно, че ръмп е марионетка на Путин. Дори да не е в пряка зависимост Тръмп е толкова глупав и лесен за манипулиране, че за Русия е все едно имат техен агент за президент на САЩ.....

Единствения проблем на Путин е самия Путин. Сега провежда реформи в Русия и това е намалило относително подкрепата на хората. Ама това е част от нормалния политически цикъл - реформите се правят след избори, за да може до следващите избори да отшумят непопулярните мерки.....

12256

1

Stamboloff

20.01 2019 в 12:23

Много ме развесели Томов с предположението, че ако Тръмп падне, можело да повлияе и на евентуално падане на Путин... Може, ако кара ски :-)