Тома Биков: Президентът е като съдия на мач, който непрекъснато опитва да вкара гол в едната врата

OFFNews 03 октомври 2021 в 11:16 792 1

Снимка Архив

Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент и бъде избран, президентството ще продължи да се приема като страна в политически спор. 

Нашата цел е обратната, затова подкрепяме проф. Анастас Герджиков – искаме президентството да се върне към своята същност на институция, в която различните гледни точки и спорещи страни да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основни теми пред нацията

Това заяви Тома Биков от ГЕРБ по бТВ. По думите му целта е хората да разберат, че има кандидат за президент, който дава възможност за разрешаването на политическата криза. 

„Не възприемаме президентските избори като футболен мач, ние не критикуваме г-н Радев, а неговото поведение като президент. Ако продължим с футболната аналогия, президентът трябва да бъде съдията на мача. Ние имаме съдия на мача, който непрекъснато се опитва да вкара гол на един от двата отбира“, коментира Биков. 

Според него във всяка президентска надпревара почти винаги има изненади. Не издигаме партиен кандидат, в името на това България да има
стойностен президент, който да бъде президент на Република България, а не на ГЕРБ, на БСП, на протестиращите, на добрите, на лошите и на всички останали, на които се делим в момента“, каза още Тома Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews