Тодор Танев остава министър, дори и РБ да свали доверието си от него

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2015 в 11:55 2900 9

Тодор Танев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Тодор Танев

Министърът на образованието Тодор Танев обяви, че ще остане министър, дори и излъчилият го Реформаторски блок да оттегли доверието си от него. Пред БНР професорът заяви, че в този случай би отишъл при премиера и би попитал: "Г-н министър-председател, снето е доверието от мен по някакви причини. Моля ви, преценете положението, как това се отразява върху цялата ваша конструкция, върху управляващата коалиция и ми кажете оставам, или не оставам".

Министър Танев заяви, че не е бил разбран правилно, когато е изтълкувал липсата на внимание от страна на премиера към него като знак, че подкрепя работата му в Министерството на образованието и науката.

"Измежду няколко министри, които има наоколо, той има време с няколко да говори там, където има проблем. Щом няма време да говори с мен в тази паметна седмица, която минава, значи няма проблем", уточни Танев.

От момента, в който съм министър, изпълнявам реформаторската програма. Тя е за всички деца, включително и за децата на хората в партиите, които не участват в управлението, каза още проф. Танев.

Недоволството срещу проф. Танев стана явно, когато МОН публикува новите учебни планове, с които се намаляват силно задължителните часове по първи чужд език в езиковите гимназии, намаляват се часовете по музика и изобразително изкуство в гимназиалния етап и се премахва обучението по общообразователни предмети в последните две години в училище - XI и XII клас. След този скандал избухна друг - разбра се, че по средата на учебната година на десетки училищни директори е било казано, че ще бъдат сменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2016 в 22:51

Ега ти простака! Мминистър-председателят може и да е не толкова умен, дори простак, но на образованието, абсурд! Това е причината нещата у нас да не вървят! Принципно!

14.12 2015 в 20:00

http://big5.bg/obshhestvo/obrazovanie/klatyat-direktori-v-mon-pokraj-svalyaneto-na-todor-tanev.html

14.12 2015 в 14:14

Разбира се..Никой не е и очаквал от теб да проявиш 2 гр почтеност и да покажеш малко достойнство.Стой си при Тиквата.Лика прилика сте си.

14.12 2015 в 13:22

Уникална снимка!
Разкривени устни, шизоиден поглед, едноседмична брада...пуашим се, честно :)

14.12 2015 в 12:50

Поредният шизофреник.

14.12 2015 в 12:26

Щото иначе ще трябва да си търси работа в джобс.бг. Излежда и звучи доста простовато. А става дума за министър на образованието все пак.

14.12 2015 в 12:23

Този е едно от недоразуменията в кабинета.Понеже на никой не му пука за образование и здраве опазване няма да ги махнат. Когато станат много вредни, ще ги подгонят заедно с останалите.

14.12 2015 в 12:20

Толкова по-зле за образованието, но пък сигурно ще е интересно и забавно с някой лаф пак я за Жулио-Кюри я за някой друг. То луд умора няма, само се поти.

14.12 2015 в 12:01

Баси мазният г*з