Терзиев предлага Столична община да глобява с 500 лв. за всяка счупена кофа

OFFNews 27 септември 2023 в 17:14 5756 2

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Васил Терзиев

Столична община да налага глоба от 500 лв. за всяка счупена кофа, предлага кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев.

Той заяви, че проблемът с боклука на София в голямата си част е заварено положение, заради договора с фирмата за сметосъбиране, който е до 2025 г. Терзиев заяви, че докато е валиден, то София трябва да затегне контрола и да налага глоби както за счупени кофи, така и за пълни такива. Пред Би Ти Ви той каза, че след 2025 г. трябва до пазара да бъдат допуснати и международни компании и се аргументира с това, че конкуренцията сваля цените.

Относно мръсния въздух в столицата той предлага печките на твърдо гориво в София да бъдат заменени с климатици и термопомпи. Терзиев заяви, че има проекти, по които може да се кандидатства, за да се финансира това начинание. По сметките му от такава подмяна ще се възползват поне 3000 домакинства.

Васил Терзиев не отчита като недостатък липсата си на опит в политиката и държавната администрация. По думите му ръководството на компания е сходно на управлението на община. Терзиев изтъкна още, че е натрупал много политически опит през последните месеци - от избора на екип, преговорите за листи, до интервютата и въпросите за семейната му история.

"Основна линия на атака, ясна от ден едно" - така кандидат-кметът на дясното обединение отговори на въпрос дали е бил калкулиран рискът от миналото на роднините му в Държавна сигурност (ДС). Терзиев призова да го съдят по делата и отрече да има зависимост с ДС. По думите му компанията му е основана с лични спестявания и дарения.

"Аз съм бил на 12 години по време на прехода. Не мисля, че моите демократични ценности могат да се поставят под въпрос" - каза той и добави, че не е роден със сребърна лъжичка, а родителите му не са го учили на вярност в партията, а на общочовешки ценности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Радева

28.09 2023 в 09:00

Решете изчистването на графитите по софийските булеварди и улици, само общината може да плати и опази ( ако има воля и желание.) Красивият град е не само зеленина и тротоари, но и чисти фасади и входове на ниво поглед.

1000

1

Lew10itsa

27.09 2023 в 19:45

Страхотно! Но трябва и да се преразгледа КЪДЕ се поставят кошчета. Наскоро подадох сигнал, че поради липса на кошчета до парк Св. Троица хората масово си хвърлят боклуците и фасовете около дръвчетата. Отговора който получих ме вбеси:

"Информирам Ви, че улични кошчета тип "стоящи" се монтират на спирки на масов градски транспорт, подходи на подлези и метростанции и обществено значими места на територията на столична община."

За това тънем в мизерия, когато няма кошче всичко ти е кошче...

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews